Drie redenen waarom jij jouw kind een eigen kamer moet geven

VL wonen

Heb jij overwogen om je kind je eigen kamer te geven? Of ben je nog aan het bedenken dat ze deze moet delen met zijn zusjes of broertje? Dan kunnen wij jou misschien helpen met het vermakelijke van deze keuze. Er zijn namelijk alleen maar goede redenen waarom jij je kind een eigen kamer moet geven. Ze zeggen dat dit heel goed is voor een kind, maar waarom precies wordt nooit beschreven. Gelukkig zijn wij hier om te helpen door middel van deze blog.

Een plek van rust voor het kind

Als je kind een eigen plek heeft waar ze even kunnen bijkomen van alles, is dat natuurlijk erg fijn. Het is hun eigen veilige haven waar ze zelf kunnen beslissen wat ze gaan doen, zonder dat iemand er zich mee gaat bemoeien. Daarbij kunnen ze ook even tot rust komen als er bepaalde spanning ergens is. Denk hierbij aan stress van school of als ze een keer ruzie hebben gehad met hun ouders. Daar kunnen ze dan even tot tien tellen en rustig worden. Ook is het een goede plek om heerlijk te relaxen en iets voor hun zelf te doen als plezier. Zoals een computerspel of iets knutselen.

Eigen spullen

Met een eigen kamer komen ook veel eigen spullen. Hierbij moet je denken aan bijvoorbeeld een eigen bed, kast, bureau, televisie en nog veel meer. Zij zien deze spullen als hun eigendom waar ze goed voor moeten zorgen. Het geeft het kind ook iets van verantwoordelijkheid dat ze niet de spullen kapot gaat maken. Natuurlijk kan iets gaan verslijten, maar dat is een ander verhaal. Daarbij ontwikkelen kinderen sneller een eigen stijl en wat ze daadwerkelijk leuk vinden.

Goed voor de ontwikkeling

Wist je dat een eigen kamer voor je kind een goede ontwikkeling is? Ze krijgen dan meer verantwoordelijkheid, omdat het hun eigen kamer en spullen zijn. Bovendien kunnen ze daar ook daadwerkelijk tot rust komen als ze een moeilijke tijd doorbrengen. Het is voor hun een veilige plek waar ze van alles kunnen doen zonder dat mensen iets gaan zeggen dat het fout of goed is. Het is hun plek en zij bepalen wat er gebeurt.

 

http://oudersgids.nl

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten