Wat zijn de kosten voor het plaatsen van nieuwe sloten?

Met het juiste slot op een deur zorg je ervoor dat iedereen zich thuis veilig en comfortabel voelt. Door een slot te installeren, kunnen huiseigenaren er gerust op zijn dat hun dierbaren en bezittingen worden beschermd. Er zijn veel opties als het gaat om veiligheidssloten en hoe ze werken. Installatie is in veel gevallen relatief eenvoudig, maar het is aan te raden om met een professionele slotenmaker te werken. Velen denken dat het plaatsen van nieuwe sloten door een professionele slotenmaker duur is en het dan liever zelf doen. Een exacte prijs kunnen wij niet bepalen, want dat is afhankelijk van de situatie.

Waarvan zijn de prijzen afhankelijk?

De prijzen van slotenmakersdiensten zijn afhankelijk van een aantal belangrijke factoren die niet over het hoofde gezien mogen worden. Hier zijn de factoren die de prijzen bepalen. Als extra tip krijg je mee dat je offerte bij meer dan twee slotenmakers moet aanvragen, zo ben je zeker dat je niet bestolen wordt.

Dag en tijd

Maak je gebruik van de diensten binnen de reguliere kantoortijden, krijg je een normaal tarief. Er kunnen meer kosten in rekening worden gebracht als je de slotenmaker op een ongelegen tijdstip nodig hebt, zoals ’s avonds laat. De meeste slotenmakersprijzen zullen stijgen tussen 18.00 uur en 8.00 uur. Verwacht dus niet om 3 uur ’s nachts hetzelfde bedrag in rekening te brengen als om 15.00 uur.

Grootte van de klus

De meeste slotenmakerbedrijven rekenen per uur. Als je maar één slot wilt vervangen, is de klus binnen een uur gedaan. Als je verhuisd bent en elk slot op de deuren en ramen in jouw huis moet worden vervangen, moet je misschien 2/3 uur budgetteren. Je moet wellicht ook overwegen of jouw deuren of ramen standaard of ongebruikelijke sloten hebben. De meeste slotenmakers hebben de standaard sloten in hun busje, maar als er een onderdeel moet worden besteld, moet de slotenmaker naar jouw huis terugkeren, wat betekent dat ze mogelijk nog een uur arbeid in rekening moeten brengen.

Onderdelen/ apparatuur nodig

Als je wilt dat sloten worden vervangen als onderdeel van de service, worden zowel de nieuwe onderdelen als de arbeidskosten in rekening gebracht. Dit is vaak het geval bij geknapte sloten en cilinders, of als een slot onherstelbaar beschadigd is. Het type slot dat je nodig hebt, is afhankelijk van het type deur dat je hebt en wat de verzekering vereist. Dit kan voorkomen dat je het minst dure basisslot krijgt. De kosten van onderdelen kunnen ook stijgen als je een digitaal slot hebt, omdat deze moeilijker te repareren zijn.

Als laatst

Het is begrijpelijk dat je na het lezen van voorgaande punten, ervoor kiest om de klus zelf te doen. Dit wordt meteen afgeraden.  Maar weet dat het goedkoopste slotenmakersbedrijf nog bestaat. Het verliezen van je huissleutels is al heel erg stressvol en daarvoor heeft de slotenmaker alle begrip. Als het werk geen noodgeval is, neem dan de tijd om rond te kijken naar een slotenmaker. Ontvang meerdere offertes en lees beoordelingen om iemand te vinden die je kunt vertrouwen.

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten