Wat zijn de beste schoonmaak tips, volgens Van Campen Schoonmaak?

VL wonen

Iedereen heeft er moeite mee, schoonmaken. Soms heb je echt geen zin om eraan te zitten of denk je steeds dat als je iets opruimt de rommel er weer vrolijk de volgende dag is. Ook op kantoor kan dit voor bepaalde problemen leiden, omdat sommige mensen niet van schoonmaken houden of juist niet goed in zijn. Gelukkig bestaan er bedrijven die dat allemaal kunnen regelen voor je, zoals Van Campen Schoonmaak, maar zij kunnen niet alles doen. Daarom zijn hier een aantal goede tips om zelf op kantoor het een beetje schoon te houden.

Houd het wekelijks goed bij

Soms heb je van die collega’s die één keer in de maand een goede schoonmaak dag hebben bij hun bureau of tijdens de afwas en daarna er helemaal niets meer aan doen. Dan hebben ze binnen een aantal dagen weer een zwijnenstal op hun bureau en op kantoor. Daarom is het verstandig om eens in de week het kantoor goed schoon te maken. Op deze manier wordt het beter in de gaten gehouden en voelt het meer opgeruimd dan je denkt. Je hoeft niet meteen een mega schoonmaakbeurt te houden. Maar alle kleine beetjes helpen.

Zorg voor een overzicht met taken

Bij veel bedrijven geven ze iedere week iemand die verantwoordelijk is voor een bepaalde taak in het verzorgen van het bedrijfspand. Bijvoorbeeld dat de keuken er altijd netjes uitziet en als dat niet zo is even opruimen. Deze manier van werken helpt een hoop, omdat iedereen maar voor één specifiek ding verantwoordelijk is. Op deze manier kunnen ze gewoon door blijven werken maar toch goed de schoonmaaktaak in de gaten houden. En anders herinnert een collega ze wel even.

Schakel een schoonmaakbedrijf in

Het is misschien een investering, maar je weet altijd dat je een schoon bedrijfspand terug krijgt. Volgens onderzoek van Van Campen Schoonmaak is meer dan alle bedrijfspanden die zij schoonmaken veel schoner dan voorheen. Kortom, ze hebben de kennis en de goede ervaringen om een pand schoon te maken en dan hoef jij als medewerker je alleen te focussen op de kleine dingen, zoals het schoonhouden van je bureau.

 

https://www.vancampenschoonmaak.nl/

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten