Wat zijn click-pvc vloeren?

Click-pvc vloeren zijn een soort luxe vinyltegels (LVT) die aan elkaar worden vergrendeld. Deze vloer biedt alle voordelen van gewone LVT – duurzaamheid, warmte en waterbestendigheid – met als bijkomend voordeel een snelle en gemakkelijke installatie. In dit artikel beantwoorden we alle populaire vragen over click-pvc vloeren, zodat je kunt zien of het iets voor jou is.

Hoe worden click-pvc vloeren geïnstalleerd?

Pvc Click-vloeren ontlenen hun naam aan het gebruik van een vergrendelingsmechanisme aan de randen van de planken waardoor de vloer in elkaar kan worden ‘geklikt’. Hierdoor kunnen ze over een ondervloer worden gelegd zonder dat de afzonderlijke tegels moeten worden vastgelijmd. Dit maakt pvc Click-tegels eenvoudig en snel te installeren – ideaal voor een doe-het-zelf-installatie. Zijn pvc Click-vloeren waterdicht? Ja! In feite zijn alle pvc-vloeren, of ze nu pvc Click zijn of vastgelijmd, volledig waterdicht, waardoor ze een uitstekende en veilige keuze zijn voor badkamers en keukens. Pvc Click-vloeren sluiten stevig in elkaar om te voorkomen dat er water naar de ondervloer sijpelt.

Hoe ziet een pvc click-vloer eruit?

Het korte antwoord is: zoals je maar wenst! Het oppervlak van pvc Click-vloeren is bedekt met een ultra-realistische fotografische laag, die elk denkbaar vloermateriaal kan nabootsen. Hierdoor kan je pvc Click-vloer eruitzien als donker hout, lichte steen of iets anders ertussenin. Click pvc vloer is echt de droomvloer van de interieurontwerper. Is pvc Click zoals linoleum of velvinyl? Vinylplaat en linoleum waren in de jaren 80 erg populair als goedkope, waterdichte vloeren. Modern Click pvc is echter heel anders dan de oude, zachte vinylvloeren uit vervlogen tijden. Deze nieuwe luxe vinyltegels zijn hard en robuust, hebben vaak een gedetailleerde oppervlaktestructuur en visuele ontwerpen van zeer hoge kwaliteit. Het mooie van individuele tegels is dat als het je lukt om een ​​deel van je vloer te beschadigen (wat indrukwekkend is als je kijkt naar de krasbestendigheid), het mogelijk is om de beschadigde tegels afzonderlijk te vervangen, zonder dat je je hele vloer hoeft te vervangen zoals met andere vloeren.

Is pvc click gemakkelijk schoon te maken?

Pvc Click-vloeren zijn enkele van de gemakkelijkst te reinigen vloeren. De tegels zijn volledig waterdicht, wat betekent dat het geen probleem is om met een natte dweil grondig door eventueel opgehoopt vuil te dweilen. Na verloop van tijd kan je vinylvloer dof worden als de afwerking wegslijt, maar maak je geen zorgen, het is gemakkelijk om de afwerking opnieuw aan te brengen om die stevige, beschermende laag terug te krijgen. Kan ik pvc Click gebruiken met vloerverwarming? Omdat vloerverwarming steeds populairder wordt, is het belangrijker om te weten welke vloeren het meest worden beïnvloed door temperatuurschommelingen. Pvc Click-vloeren zijn perfect geschikt voor de meeste soorten vloerverwarming. Er zijn bepaalde vereisten die we hier uitleggen, maar pvc Click-vloeren zijn een van de beste vloeren voor vloerverwarming.

Hoe pvc vloeren worden gemaakt

Om de fijne kneepjes van pvc te begrijpen, moet u eerst begrijpen hoe het is gemaakt. We proberen dit zo simpel mogelijk uit te leggen. Elke pvc vloer bestaat uit drie kerncomponenten: viltpapier, vinylschuim en een beschermlaag. Soms worden op vinylplanken met textuur remmers aangebracht. Elke plank begint met polyvinylchloride-harsen (PVC) toegevoegd aan witte pigmenten en calciumcarbonaat. Vervolgens worden weekmakers toegevoegd om de vloer flexibeler te maken. Fungicide wordt ingegooid om schimmel te voorkomen en UV-stabilisatoren worden toegevoegd om het vervagingsproces van de vloer te vertragen. Ten slotte wordt een blaasmiddel toegevoegd. Dit wordt later in het creatieproces geactiveerd om het vinylschuim op te blazen, dat de middelste laag vormt.

Zodra die materialen goed gemengd zijn, worden ze toegevoegd aan een papieren of viltrug. Dit is gemaakt van houtpulp of calciumcarbonaat. Samen worden ze door een oven gevoerd om de middelste laag vinylschuim te geleren. Het volgende is de ontwerpfase. De print wordt rechtstreeks op de middelste vinylschuimlaag gedrukt om deze een decoratief patroon te geven. Met dat op zijn plaats, wordt de beschermende laag aangebracht en teruggestuurd naar de oven. Als de plank textuur moet hebben, wordt deze aangebracht via een proces dat chemisch reliëf wordt genoemd.

https://www.laminaatallin.nl/pvc-vloeren/visgraat-pvc-vloeren

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten