Hoe maak je van een normaal huis een Smart Home

Veel mensen denken dat een smart home veel kost en ook moeilijk te installeren is. Echter is dit tegenwoordig niet echt meer van toepassingen. Er zijn veel producten op de markt die voor niet al te veel geld en met weinig technologische vaardigheden te installeren zijn.

Verlichting

Voor verlichting zijn er enkele grote spelers. Een daarvan is Hue, een merk van Phillips. Door een doosje te verbinden aan je modem met het bijgeleverde kabeltje stel je je basisstation in. Nu moet je alleen de Hue lamp indraaien en via de App aangeven waar in je huis de lamp is. Zo kun je verschillende lampen groeperen om ze tegelijkertijd aan en uit te doen. Binnen de Hue applicatie kun je veel verschillende routines instellen zodat bijvoorbeeld avonds je lichten aangaan of als je het huis verlaat je lichten uit gaan. Behalve Phillips zijn er nog andere merken zoals de Innr lampen. Deze hebben een vergelijkbare functionaliteit maar zijn vaak goedkoper.

Beveiliging

Veel bedrijven bieden nu ook beginner pakketten voor je huis te beveiligen. Zo kun je bijvoorbeeld bij SimplySafe een geheel pakket voor heel je huis bestellen met deur en raam alarmen maar ook rook/brand en watermelders. Deze staan allemaal in verbinding met het internet zodat waar je ook bent je een notificatie krijgt als er iets mis gaat.

Deurbel

Er bestaan een hoop verschillende merken voor slimme deurbellen maar ring is wel de meest bekende. Met een ingebouwde camera en een beweging sensor zie je altijd wie er aan je voordeur is. Behalve dat hij als een normale deurbel werkt stuurt hij ook een berichtje naar je telefoon. Zo kun je als je niet thuis bent kun je via een intercom systeem makkelijk contact opnemen met de persoon voor je deur. De deurbel is makkelijk te installeren en werkt direct.

Zo zie je maar dat een Smart Home helemaal niet zo ingewikkeld is om te maken. Het moeilijkste is het kapitaal verzamelen omdat de kosten vaak wel kunnen oplopen.

https://finesmart.nl/collections/innr-lampen

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten