Wat is een gietvloer en wat zijn zijn belangrijkste voordelen?

Zoek je naar een geschikte vloer voor je woning, kantoor, bedrijf, winkel of restaurant? Dan is de keuze groot. Naast tapijt, parket en laminaat zijn er ook gietvloeren. Deze laatsten zijn bij ons aan een flinke opmars bezig. Ze zijn niet alleen slijtvast en onderhoudsvriendelijk maar zorgen voor nog veel meer voordelen. Wat zijn gietvloeren nu precies en wat zijn hun voornaamste voordelen?

Sterk en vloeistofdicht materiaal

Epoxy is een kunststof polymeer afkomstig uit aardolie. Het is een hard materiaal en wordt daarom vooral gebruikt in de industriële in coatings, lijmen en composietmaterialen waarin glasvezel is verwerkt, bij de productie van boten en in vleugels van vliegtuigen. Epoxy is een bijzonder sterk en vloeistofdicht materiaal en daardoor geschikt als coating voor industrievloeren of op plaatsen waar hoge eisen aan vloeren worden gesteld. Het weerstaat aan schadelijke chemische stoffen en zuren en is zo sterk dat het makkelijk het gewicht van zware machines, winkeluitrustingen en voertuigen kan dragen. Epoxyvloeren zijn naadloos strak waardoor ze meer in moderne en trendy woningen worden geplaatst.

Stabiele ondergrond

Een epoxy gietvloer vraagt een stabiele ondergrond. Epoxy is namelijk een hard maar niet zo soepel materiaal. Het wordt daarom veel gebruikt in bijvoorbeeld openbare ruimtes, showrooms en winkelruimten die druk bezocht worden. Op dit soort vloeren kunnen makkelijk speciale effecten, bedrijfslogo’s of reclameboodschappen aangebracht worden.

Soorten epoxy gietvloeren

Wil je een epoxy gietvloer laten plaatsen? Dan heb je de keuze uit twee verschillende soorten epoxy vloeren. Zo zijn er de standaard epoxy gietvloer met twee-componenten en epoxy grindvloeren. Beiden hebben een verschillende samenstelling. Standaard epoxyvloeren zijn samengesteld uit epoxyhars met een polyurethaan toplaag. De grindvloer bestaat uit een mengsel van grind en epoxyhars. Standaard epoxy vloeren bieden de meeste mogelijkheden. Zo zijn ze beschikbaar in bijna alle mogelijke RAL-kleuren en kun je er allerlei decoratieve patronen in verwerken. Epoxy grindvloeren hebben een ruwe uitstraling met steengrind. Deze vloer komt het mooist tot zijn recht in een lichte aardekleur of in vele tinten grijs.  Andere soorten epoxy gietvloeren zijn

PU Kunststof gietvloeren: zijn sterk, slijtvast en toch soepel. Je kiest tussen één of meerdere kleuren.
Sneldrogende Hybride Gietvloeren: zijn vooral geschikt voor werkplaatsen, garages, kantoren, winkels of restaurants, maar kunnen ook in privé woningen gelegd worden.
Epoxy gietvloeren: dankzij het gebruik van epoxyharsen zijn deze vloeren bestand tegen verschillende gewichten, zelfs schadelijke chemicaliën en zuren.
Gietvloeren met betonlook: deze vloeren zijn sterk, duurzaam, slijtvast, bestand tegen vocht, vragen weinig onderhoud met een lange levensduur. Maakt van je woning een echte blikvanger

De voordelen van gietvloeren

Een gietvloer is:

  • Onderhoudsvriendelijk, hygiënisch en makkelijk schoon te maken
  • Beschikbaar in vele kleuren
  • Uitstekend bestand tegen slijtage
  • Vocht- en waterbestendig, zelfs tegen allerlei schadelijke stoffen en zelfs tegen zure
  • Stevig
  • Naadloos
  • Weerstaan aan zware gewichten en hoge druk
  • Weerstaat aan zware gewichten en hoge druk
  • Zijn zowel geschikt voor woningen als voor werkplaatsen, garages, kantoren, winkels en restaurants

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten