Wat doen succesvolle mensen in hun vrije tijd?

VL wonen

Wanneer jij thuiskomt van het werk, wat doet je dan in je vrije tijd? Als je denkt aan professioneel succes, denk je aan de strategieën en gedragingen die mensen vertonen als ze aan het werk zijn. Je denkt aan wat mensen doen tijdens de werkuren van 9 tot 5, en of ze die uren verlengen door vroeg te komen of laat te blijven om projecten aan te pakken. Wat ze doen als ze thuiskomen, of in het weekend, als ze weg zijn van kantoor en weg van hun computers, komt niet in je op. Maar dat zou wel moeten.

Vrije tijd van invloed op het succes?

Hoe mensen hun vrije tijd doorbrengen kan een grote invloed hebben op hun succes in de professionele wereld. Succesvolle mensen hebben de neiging om hun vrije tijd op deze zeven manieren door te brengen (en meer, natuurlijk), dus lees hieronder en kom erachter waarom:

Sporten

Lichaamsbeweging is belangrijk voor zowel de fysieke als mentale gezondheid. Een half uurtje in je vrije tijd kan je bloed laten stromen, je endorfine laten stromen en je geest nieuw leven inblazen. Je bouwt spieren op, verbrandt calorieën en geeft je hersenen zuurstof – en dat geeft je een uitlaatklep na een dag vol stress. Regelmatig sporten helpt ook om gedisciplineerd te blijven, wat waardevol kan zijn in een veeleisende werkomgeving. Sporten kan ook de langetermijneffecten van stress verminderen. Wat betekent dat regelmatige sporters over het algemeen minder gestrest zijn over hun baan. Je ziet er ook beter uit en je voelt je ook beter, wat je meer zelfvertrouwen geeft.

Lezen

Lezen is een levenslange vaardigheid, en succesvolle mensen stoppen nooit met het lezen van nieuwe boeken. Of het nu fictie of non-fictie is, boeken geven je een beter begrip van de wereld om je heen. Ze laten je kennis maken met nieuwe personages, nieuwe omgevingen, nieuwe culturen, nieuwe filosofieën en nieuwe ideeën, en kunnen je zelfs helpen nieuwe vaardigheden op te bouwen (als je non-fictie leest, tenminste). Op dezelfde manier helpt regelmatig lezen bij het opbouwen van je woordenschat en je semantisch begrip, waardoor je betere communicatievaardigheden krijgt – en iets om over te praten tijdens die bijzonder ongemakkelijke zakelijke bijeenkomsten.

Studeren

Onderwijs zou niet moeten stoppen na een gerichte studie, en zou niet beperkt moeten blijven tot instellingen. De meest succesvolle mensen in de wereld zijn degenen die een belofte maken om nooit te stoppen met leren. Ze zijn altijd bezig met het opnemen van nieuwe vaardigheden voor hun cv en het leren van nieuwe aspecten van de wereld om hen heen. Instructiecursussen zijn niet bijzonder moeilijk te vinden, ook niet, vooral in het moderne tijdperk. Veel lokale hogescholen bieden gratis cursussen aan, en je kunt lokale forums of bijeenkomsten doorzoeken om spontane groepsworkshops te vinden. En onderschat de waarde van gratis online cursussen niet. Als je een vrij uur en een internetverbinding hebt, kun je beginnen met het leren van een nieuwe vaardigheid.

Vrijwilligerswerk

Vrijwilligerswerk in je vrije tijd, maakt niet uit waar of hoe je het doet, is goed voor jou en je gemeenschap. Of je nu helpt een snelweg op te ruimen, in een gaarkeuken werkt of mentorschap biedt aan een groep jonge professionals, jouw tijd draagt in grote mate bij tot de verbetering van de gemeenschap rondom jou. Professionals die klaar zijn voor succes beseffen hoe belangrijk het is om iets terug te doen voor de gemeenschap, en voelen zich daardoor gelukkiger. Vrijwilligerswerk is ook een waardevolle netwerkervaring, waarbij je andere mensen leert kennen die je op de een of andere manier kunnen helpen om je carrière vooruit te helpen.

 

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten