WASVERZORGINGS MACHINE EN HOE KIEST U ZE HET BESTE UIT?

Samen met de koelkast is de wasmachine een van de meest voorkomende huishoudelijke apparaten: meer dan 96% van de Fransen heeft er een*. En met de race om te innoveren, verschijnen er veel nieuwe functies: automatische wasdosering, rimpelverwijdering, luchtbelwassing, connectiviteit, enz. Het verzorgen van uw wasgoed is nog nooit zo eenvoudig geweest! Maar hoe ga je om met een groot aantal modellen en opties? Volg de gids.

 WASMACHINES: STEEDS EFFICIËNTERE MACHINES

De kwaliteit van het apparaat is een belangrijk criterium bij het maken van uw keuze. Omdat wij bij Cuisinella gevoelig zijn voor het milieu, raden wij u aan om eerst te kijken naar het energieverbruik: vandaag de dag wordne de wasmachine 8 kg het meeste verkocht doordat dit deze machine vaak de juiste formaten heeft en de juiste hoeveel heid in de trommel kan. Daarom is dit een van de meest gewilde machine. Daarnaast zijn de wasmachines uitgerust met alle mogelijke opties waaruit je kan kiezen. 

FUNCTIES VAN DE WASMACHINE: EEN HEEL PROGRAMMA! 

Naast de basisprogramma’s (katoen, eco, synthetisch, enz.) bieden veel apparaten vandaag de dag specifieke functies die aangepast zijn aan uw wasgoed, om het perfect te verzorgen.

  • Wolprogramma: ideaal voor kleding van zuivere scheerwol of gemengde wol. De temperatuur van dit programma is niet hoger dan 40°, om de vezels niet te beschadigen. Aan de andere kant kan het draaien tot 1.200 omwentelingen per minuut bedragen. Waarom? Want wol absorbeert water en wordt erg zwaar – dus moet het snel worden gesponnen. Anders wrijft het kledingstuk tegen de trommel en verslijt het veel sneller. Sommige fabrikanten, zoals Electrolux, tonen ook de labels Woolmark Blue of Woolmark Green. Ze garanderen een zachte reiniging, zelfs voor wollen kledingstukken waarvan het etiket het wassen in de wasmachine verbiedt.

Tip: Om ervoor te zorgen dat uw wollen kledingstukken perfect worden verzorgd, vergeet niet een wasmiddel te gebruiken dat geschikt is voor wol.

  • Outdoor of Waterproof programma: met dit programma kunt u technische vezelkleding (zoals Gore-Tex®) opnieuw waterdicht maken met behulp van een geschikt reinigingsmiddel. De waterafstotende werking van de stof blijft zo behouden.
  • Denim of Jean-programma: perfect om je jeans te verwennen! Met dit programma behoudt het textiel zijn volledige houvast: het wordt niet ruw en verbleekt niet.
  • Stoomprogramma: een echt pluspunt voor het verwijderen van rimpels aan het einde van de was, of integendeel, het elimineren van geuren op droge kleren door het toevoegen van een antibacteriële werking. Gebruik zonder matiging voor bijvoorbeeld de knuffel van uw kind!

Candy Washer-Dryer verbonden met Interface Bianca: praat met haar en ze zal je antwoorden! 

EN OM DE WAS TE DROGEN?

Eerste optie, vooral als u in een klein huis woont: de was- en droogmachine. Het is net zo efficiënt als de klassieke wasmachines, het bespaart ruimte door slechts 1 machine in plaats van 2, en kan tot 10 kg gewassen wasgoed doen voor 7 kg gedroogd wasgoed. Kies anders voor een wasdroger naast uw wasmachine. In de meeste gevallen kunt u ze op elkaar stapelen, dankzij een stapelkit. Bij Cuisinella adviseren wij drogermodellen met een warmtepomp. Ze zijn drie keer zuiniger dan een conventioneel model, omdat een deel van de warmte wordt teruggewonnen voor hergebruik. Bovendien drogen ze bij een maximale temperatuur van 55°C, d.w.z. 20° tot 25°C minder dan een conventionele warmte-uitlaatdroger. Uw wasgoed wordt nog beter en u kunt er zelfs delicaat textiel in drogen! Een ander voordeel: de installatie. Een warmtepompdroger kan in een kast, een kelder, een badkamer, kortom overal worden geplaatst, omdat hij de warme lucht of de luchtvochtigheid niet afstoot. Er moet echter wel een geventileerde ruimte worden voorzien voor de luchtinlaat.

https://www.ny400.nl/

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Inhouds opgave

Gerelateerde berichten