Wanneer moet ik mijn CV ketel vervangen?

VL wonen

Een CV ketel heeft een gemiddelde levensduur van twaalf tot vijftien jaar. Wat daadwerkelijk het moment is om een CV ketel te vervangen, hangt af van meerdere factoren.

 

CV ketel vervangen

Het vervangen van een verwarmingsketel brengt veel kosten met zich mee. Te vroeg vervangen wilt u niet, maar voor een onverwachte grote uitgave komen te staan, is ook geen pretje. Om een idee te krijgen, wanneer uw ketel moet worden vervangen, kunt u het volgende voor uzelf in kaart brengen:

  • hoe goed is de ketel onderhouden?
  • welk type ketel heb ik?
  • hoe intensief wordt de ketel gebruikt?
  • van welk materiaal is de ketel geproduceerd?

Een goed onderhouden CV ketel wordt regelmatig gecontroleerd op de werking. Hierdoor wordt snel ingegrepen bij een mankement of slijtage. Door het afsluiten van een onderhoudsabonnement bij loodgieter Rotterdam weet u zeker, dat uw ketel in optimale conditie wordt gehouden. Bij de aanschaf van een luxere ketel, zijn de toegepaste materialen hoogwaardig. De metalen onderdelen hebben namelijk een langere levensduur dan de kunststof versies. Heeft u een groot huishouden dan zal de ketel naar alle waarschijnlijkheid volop branden. Dit betekent dat de onderdelen sneller slijten en de ketel wellicht eerder vervangen moet worden door loodgieter Rotterdam.

 

Kosten besparen

U wilt er natuurlijk warmpjes bijzitten in de winter. Ook wilt u onder de douche kunnen stappen, zodra u daar zin in heeft. Een goed functionerende ketel is daarvoor essentieel. Als u zich eens verdiept in een mogelijke opvolger voor uw huidige CV ketel, dan heeft u direct een idee wat u dat gaat kosten. Zo heeft u eventueel de tijd om te sparen voor een nieuwe ketel. Zodra blijkt, dat een CV ketel minder rendement oplevert, is het goed om hierover na te denken. De monteur van loodgieter Rotterdam zal u op de hoogte brengen van een verminderd rendement, waardoor u al een beeld krijgt, wanneer het moment van vervangen zich aandient. Blijkt uw ketel toch echt al aan vervanging toe te zijn, dan kunt u overwegen geen ketel te kopen, maar te huren of te leasen. Hiermee voorkomt u een grote uitgave en kunt u toch binnen afzienbare tijd de voordelen van een nieuwe ketel ervaren.

 

Problemen voor zijn met loodgieter Rotterdam

Het kan goed zijn om de ketel te vervangen, voordat deze daadwerkelijk de geest geeft. Het onderhoudscontract dat u heeft afgesloten is niet gratis. Met een nieuwe ketel bent u verzekerd van een goed werkend apparaat dat u niet zomaar in de kou zal laten staan. Met een beetje geluk hoeft u het eerste jaar geen onderhoudsabonnement te betalen, aangezien het een nieuwe ketel betreft. Met een nieuwe ketel gaan uw energielasten ook nog eens omlaag. Al met al loont het zich al snel om de ketel te gaan inruilen voor een nieuwe versie die energiezuiniger is. Zo vallen de kosten die u maakt toch nog enigszins mee.

https://loodgieter-rotterdam.nu/

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten