Wandelen op de bekendste bergen

De Seven Summits zijn de hoogste bergen op alle zeven continenten. Op enkele na zijn de meeste de toppen van deze bergen alleen met klimuitrusting en Alpiene ervaring bereikbaar. De Seven Summits zijn niet meteen de meest bekende bergen van de wereld. De Mont Blanc, bijvoorbeeld, is niet een van de Seven Summits, maar is wel degelijk een van de bekendste bergen ter wereld. Sommige van deze bergen kun je ‘prima’ te voet bedwingen. Dit zijn ze!

1) Mont Blanc

De Mont Blanc, Frans voor witte berg, is de op één na hoogste berg van Europa, na de Elbrus in de Russische Kaukasus. Het is met 4.808 meter de hoogste berg van de Alpen. Het is de elfde meest prominente top ter wereld. Goed, als je de top van de Mont Blanc wilt bereiken, dan wil je klimuitrusting meenemen. Maar de Mont Blanc leent zich ook prima voor een wandelvakantie. De Tour du Mont Blanc is een wandelroute rondom de berg die door Frankrijk, Italie en Duitsland voert. De Tour du Mont Blanc wandelen is een enorme uitdaging die maarliefst 9 dagen kan duren. Eentje voor de bucket list! 

2) K2 Base Camp Trek

De Baltoro Glacier en K2 Base Camp zijn de meest populaire trekking bestemmingenPakistan. Trekking in het Karakorum gebergte is een prachtige ervaring, maar de trekking naar Concordia is er een voor het leven. De Baltoro Vallei herbergt honderden pieken, waaronder vier pieken van 8000m zoals K2 en Gasherbrum 1. Niet voor niets bevinden zich aan het einde van deze gletsjer acht van de dertig hoogste bergen ter wereld. Rijen van steile rotsspitsen, granieten torens, glanzende gletsjerbergen en de besneeuwde koepels boven de massieve gletsjerstromen bieden misschien wel het grootste en mooiste berglandschap ter wereld.

3) Kilimanjaro

Eén van de Seven Summits en met de wandelschoenen te bedwingen, dat is de Kilimanjaro. Allicht de bekendste berg ter wereld, de Kilimanjaro trekt ieder jaar tienduizendenen bergklimmers die naar de top Uhuru Peak wandelen. Er zijn zes versschillende routes die naar de top leiden, sommige speciaal ontworpen om de risico’s van hoogtevrees tegen te gaan. Kilimanjaro beklimmen is een unieke ervaring, van de Savanne naar de Arctische zone op het Dak van Afrika. 

4) Everest Base Camp Trek

Everest is meer dan een berg en de reis naar het basiskamp is meer dan alleen een tocht. Langs een route die door sommigen “de trappen naar de hemel” wordt genoemd, biedt elke bocht in het pad een andere fotomogelijkheid – prachtige bossen, Sherpa-dorpen, gletsjermorenen en uitlopers. Voor actieve avonturiers die niet bang zijn om te zweten, is deze 12-daagse tocht naar het basiskamp van de hoogste en bekendste berg ter wereld te ultieme droom.

 

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten