Waarom kiezen voor schuimbeton vloerverwarming?

VL wonen

Schuimbeton is een licht mengproduct van cement, fijn zand, water en schuim. Juist die samenstelling zorgt ervoor dat het mengsel zo goed isoleert. Dat komt onder andere door de luchtbelletjes in het beton. Juist die stilstaande lucht isoleert zo goed. Schuimbeton vloerverwarming is een veel gekozen (product) optie als mensen de huidige vloer willen isoleren of de houten balkenvloer willen vervangen.

Voor beide opties is het noodzakelijk om te starten met verbouwen, daarom komt vaak ook de wens om de hoek kijken om direct vloerverwarming te plaatsen. Kan dit met de huidige vloer? Of is het verstandiger om de complete vloer te vervangen? Ontdek alles over vloerverwarming en schuimbeton vloerverwarming in deze blog.  

Waarom kiezen voor vloerverwarming?

Vloerverwarming, ook wel stralingsverwarming genoemd, is een luxe en populair product in nieuwbouwwoningen of onderdeel van verbouwingen in woningen die netheid, comfort en praktisch design willen uitstralen. Ondanks dat het onmogelijk is om te ontkennen dat vloerverwarming de prettigste en fijnste manier is om je voeten te verwarmen, is het belangrijk om je af te vragen of het de kosten en het geregel dat erbij komt kijken waard zijn.

Er zijn zowel nadelen als voordelen te noemen over vloerverwarming. Een nadeel kan zijn de kosten van de installatie, de installatietijd en dat een vloerhoogte een bepaald probleem kan zijn voor het kiezen van vloerverwarming. Alleen vloerverwarming kent ook heel veel voordelen. De voordelen van vloerverwarming zijn:

 

 • Energiezuinige verwarming
 • Moeiteloos om te gebruiken
 • Meer leefruimte en ruimte voor meubels
 • Werkt goed in combinatie met alle typen vloeren
 • Veilig en comfortabel
 • Gemakkelijk om te installeren

 

Kiezen voor vloerverwarming biedt uiteindelijk meer voordelen dan nadelen. Dit geldt ook voor schuimbeton vloerverwarmingvoor in je huis. Ook dan profiteer je van de vele voordelen dat vloerverwarming biedt.

De voordelen van schuimbetonvloer met vloerverwarming

Er zijn verschillende mogelijkheden voor het aanleggen van vloerverwarming. Denk aan het infrezen van vloerverwarming of door gebruik te maken van noppenplaat vloerverwarming. Echter verschilt het per huis en situatie wat de beste optie daarin is. De voordelen van een schuimbetonvloer met vloerverwarming vind je hieronder:

 

 • Een schuimbetonvloer is energiebesparend. Goed voor de portemonnee en voor het milieu
 • Altijd warme voeten en een prettig binnenklimaat
 • Een einde aan alle vochtproblemen uit de kruipruimte
 • Een schuimbetonvloer heeft een hoge sterkte en is goed bestand tegen dooi en vorst
 • Geen tocht meer vanuit de kruipruimte van uw huis
 • Je woning is meer waard met vloerverwarming

 

Vloerisolatie met schuimbeton

Na het verwijderen en afvoeren van de huidige veelal houten balkenvloer wordt de kruipruimte geschikt gemaakt, zodat er schuimbeton in aangebracht kan worden. Met dit duurzame en lichtgewicht materiaal isoleert je zowel de vloer als de kruipruimte. Een schuimbetonvloer met vloerverwarming kent eigenlijk alleen maar voordelen. Je bespaart energie, verhoogt het wooncomfort en bent verlost van de hinder van ongedierte uit de kruipruimte in de woning. Ook de vorming van schimmel behoort met een goed geïsoleerde schuimbetonvloer eindelijk tot het verleden!

Wanneer je enthousiast bent geworden over de voordelen van schuimbeton vloerverwarming is het echter wel belangrijk om de werkzaamheden uit te laten voeren door een specialist. Een specialist in het vak weet namelijk precies wat die doet en dit bespaart kosten en narigheid achteraf.

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten