Waarom zou je moeten kiezen voor elektrische verwarming?

Verwarming op elektriciteit heeft de afgelopen jaren een hoge vlucht genomen. Dit is niet helemaal onlogisch. Het klimaat is tegenwoordig een belangrijk discussiepunt en daarbij staat centraal dat we zoveel mogelijk moet overschakelen naar natuurlijke brandstoffen. Gas wordt nog het meest gebruikt, maar is een fossiele brandstof waarvan het gebruik de komende jaren wordt afgebouwd. Elektriciteit is dan een logisch alternatief en ook de belangrijkste reden om hiervoor te kiezen, namelijk elektriciteit kan duurzaam worden opgewekt. 

 

Voor welke elektrische verwarmingssoort kiezen?

De beste elektrische verwarmingssoorten zijn convector kachels en infrarood kachels. Beiden werken op elektriciteit, maar de werking is totaal anders. Convector kachels is een vorm van indirecte verwarming, waarbij het paneel gebruik maakt van de natuurlijk luchtstroom in een bepaalde ruimte. Koude lucht wordt omgezet in warme lucht dat naar het plafond stijgt, afkoelt en weer naar beneden daalt. Eenmaal beneden wordt de afgekoelde lucht weer door het paneel opgezogen. Infrarood panelen produceren infraroodstralen en stralen die uit naar alle objecten in de ruimte, zoals meubels en mensen. Van hieruit wordt de warmte aan de omgeving afgegeven tot uiteindelijk het gehele vertrek is opgewarmd.

 

Verwarming op elektriciteit met aantrekkelijke panelen

Wil jij ook voorbereid zijn op de toekomst? Kies dan voor verwarming op elektriciteit. Een voordeel hierbij, is dat elektrische kachels zeer stijlvol zijn om te zien. Zowel convector als infrarood panelen zijn in diverse afmetingen verkrijgbaar. Convector verwarmingspanelen zijn voorzien van een ingebouwd thermostaat, waarbij enkele modellen een wifi thermostaat aan boord hebben. Met een app op je mobiel kun je de panelen gemakkelijk op afstand bedienen. 

http://verwarmwinkel.nl

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Inhouds opgave

Gerelateerde berichten