Waarom wél een makelaar inschakelen bij de verkoop van je huis?

VL wonen

In een periode waar huizen als warme broodjes over de toonbank gaan voor vaak tienduizenden euro’s boven de vraagprijs, vraag je je misschien af of je hiervoor wel een makelaar nodig hebt. Toch is het wel verstandig om een makelaar in te schakelen voor het verkopen van je huis. Een makelaar kent namelijk verschillende voordelen. Sommige makelaars bieden je bijvoorbeeld al direct een gratis schatting van je woning, waardoor je gemakkelijk kunt zien wat het huis bij verkoop door een makelaar op kan brengen. Maar er is meer.

 

Voordeel 1: Groter netwerk van kopers

Een makelaar heeft binnen het eigen beheer een flink aantal zoekende kopers. Deze kopers willen binnen een bepaalde regio, hun woonwensen en budget vrijblijvend huizen aangeboden krijgen. Grote kans dat binnen deze groep kopers de juiste voor jouw huis zit.

 

Voordeel 2: Minder zorgen

Hoewel je je huis snel kunt verkopen voor een flinke smak geld zónder makelaar, vergeten veel mensen het proces dat na de deal komt kijken. Je moet bijvoorbeeld veel papier- en administratief werk verrichten. Wanneer je een makelaar inschakelt, hoef je je hier geen zorgen over te maken.

 

Voordeel 3: Goede prijs

Natuurlijk, een makelaar inschakelen kost altijd geld. Maar het geld dat je laat liggen doordat je een huis te duur aankoopt of te goedkoop verkoopt kan vele malen groter zijn! Met een makelaar in de hand maak je deze fout minder snel en houd je uiteindelijk meer geld over.

 

Voordeel 4: Kennis van zaken

Een makelaar is natuurlijk volledig op de hoogte van alle benodigde kennis. Alle regelgeving is bij makelaarskantoren bekend, evenals de vraag en het overige aanbod in de directe omgeving.

 

Voordeel 5: Betere onderhandeling

Het feit dat makelaars altijd neutraal zijn in de onderhandelingen rondom de woning, ben je verzekerd van een vlotte onderhandeling. Dit kan veel tijd en moeite schelen.

 

Een makelaar inschakelen om je huis te verkopen is dus helemaal niet zo’n slecht idee. Vraag om te beginnen eens een gratis schatting van je huis aan als eerste stap. Check vervolgens of er een klik is en schroom niet om gewoon alsnog een makelaar in de hand te nemen. 

 

Wil je jouw woning in Antwerpen verkopen? Schakel dan Heylen Vastgoed, de grootste makelaar van Antwerpen in!

 

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten