De mogelijkheden van een traprenovatie

VL wonen

Je hebt een mooie woning en woont er met veel plezier, maar de trap past eigenlijk niet meer bij de rest van je interieur. Herkenbaar? Dan is een traprenovatie dé manier om die oude trap volledig te vernieuwen met een moderne en luxe uitstraling. Zo heb je nog meer woonplezier!

 

Een traprenovatie in de praktijk

Met een traprenovatie kun je ervoor kiezen om deze te laten renoveren met HPL/CPL overzettreden. Verderop in dit artikel leggen we uit wat dit materiaal is. Met overzettreden is de trap binnen een dag weer als nieuw opgeleverd. De overzettreden worden over de bestaande traptreden geplaatst. Zo is hak- en breekwerk niet nodig. Ook de stootborden, trapwangen, trapleuningen en zelfs de overloop kunnen meegenomen worden in de traprenovatie. Zo krijg je direct een compleet vernieuwde trap.

 

Wat zijn HPL/CPL overzettreden?

Je hoort de term van HPL/CPL overzettreden steeds vaker, maar wat is het nu eigenlijk? HPL staat voor High Pressure Laminate. Eigenlijk is het zeer kwalitatieve laminaat waardoor het krasbestendig en stootvast is. Daarnaast zorgen de aluminium legeringen voor een antislip werking. Bij CPL is het materiaal in principe hetzelfde, maar is de toplaag wat dunner. Beide soorten zijn erg populair op dit moment. HPL/CPL overzettreden zijn in diverse kleuren leverbaar.

 

Waarop letten bij een traprenovatiebedrijf?

Er zijn veel traprenovatiebedrijven in Nederland. Maar hoe zorg je er nu voor dat je het juiste bedrijf gaat inhuren voor het realiseren van je nieuwe trap? Als eerste is het belangrijk om een drie tot vijf verschillende offertes op te vragen. In de offertes staat vaak duidelijk omschreven welke kosten waarvoor berekend worden. Op deze manier kun je al een goed vergelijk maken.

 

Daarnaast is het verstandig om referenties op te vragen of te lezen op de websites van de traprenovatiebedrijven. Vaak hebben ze ook wel een portfolio van traprenovatie voorbeelden online staan. Dit geeft natuurlijk een goed beeld wat het traprenovatiebedrijf voor jou kan betekenen. Succes met vergelijken en je nieuwe trap!

https://www.malaxo.nl/

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten