Waarom jij ook zonnepanelen moet nemen

1. Verminder of elimineer energierekeningen.

Deze is best verbazingwekkend. We wonen in Nederland, een land dat een gemiddelde hoeveelheid zon heeft, maar het is genoeg om ons huis met drie kinderen en twee volwassenen van stroom te voorzien met een netto energieverbruik van nul. Op warme lentedagen genereren we veel meer dan we verbruiken, en dan ruilen we dat in met het hulpprogramma. Op warme zomerdagen, wanneer we de airconditioning laten draaien, of op bewolkte dagen, putten we uit het net.

Zelfs als u ergens bewolkt woont, ontvangen dergelijke locaties doorgaans meer dan twee uur zonlicht per dag, terwijl zonnige locaties gemiddeld 5,5 uur zonlicht per dag ontvangen.

Hoewel bij zonnige dagen uw zonnepanelen meer zonne-energie zullen produceren, zullen zonnepanelen energie blijven afnemen, zelfs als het bewolkt weer is. Indirect of diffuus zonlicht zal nog steeds helpen om uw huis van stroom te voorzien. Bewolkte dagen produceren meestal ongeveer 10 tot 20 procent van het opgewekte vermogen op zonnige dagen.

 

2. Verdien belastingverminderingen en kortingen

Ik realiseerde me niet hoe groot dit voordeel zou zijn, maar onze zonnepanelen betalen ons echt. Om te beginnen krijgt u 21 procent van de totale systeemkosten terug van apparatuur en installatie als een  inkomstenbelastingvermindering wanneer u uw belastingaangifte doet. Dit betekent dat u duizenden euro’s zou besparen op zonnepanelen.

Het idee achter deze regeling is om de voortdurende groei van de zonne-energie-industrie van Nederland te stimuleren, die het afgelopen jaar met 170 procent is gegroeid.

De investering heeft een terugverdientijd van slechts 3,5 jaar, terwijl de zonnepanelen een garantie hebben van 10 jaar en een gebruiksduur van 25 jaar – wat betekent dat u gedurende 20+ jaar gratis elektriciteit en extra credits opwekt. Het is moeilijk te verslaan. Het is zowel maatschappelijk verantwoord als economisch winstgevend.

Veel installateurs bieden ook een gratis installatie aan, waarbij ze al het geld voor de panelen en installatie betalen en tegen een gereduceerd tarief elektriciteit in rekening brengen. Ze “leasen” in feite uw dakruimte en geven u in ruil daarvoor korting op de elektriciteit. Dit is een goede optie voor huiseigenaren die de initiële investering niet willen doen of liever een no-money-down optie hebben. 

Waar u ook woont, u heeft waarschijnlijk een aantal geweldige belastingverminderingen voor zonne-energie. Profiteer ervan nu het nog kan.

 

3. Begin met besparen vanaf de eerste dag

De jaarlijkse energiekosten kunnen in de duizenden bedragen. In feite is het gemiddelde jaarlijkse energieverbruik per persoon €2.052, inclusief transport en energie voor woningen. Zonne-energie van zonnepanelen kan deze kosten verminderen of elimineren zodra ze zijn geïnstalleerd. Ze bieden ook besparingen op de lange termijn, omdat het in principe gratis is om de kracht van de zon te vangen.

Zonnepanelen verbeteren uw inruilwaarde aanzienlijk. De meeste huizenkopers begrijpen wat een huis met zonnepanelen betekent, vooral omdat het systeem al aanwezig is en ze de initiële investering en installatie niet hoefden te doen. Volgens onderzoek zien de meeste huiseigenaren een stijging van de wederverkoopwaarde van €5.911 per geïnstalleerde kilowatt. Dat betekent dat als u een systeem van 3,1 kilowatt installeert, u de inruilwaarde van uw huis met bijna €18.000 zou kunnen verbeteren.

Zonnepanelen verlengen ook de levensduur van een dak, omdat ze beschermen tegen de elementen, zoals regen, sneeuw en puin. Ze maken het huis energiezuiniger in de zomer omdat de hete zon niet direct op het dak schijnt, maar wordt geabsorbeerd door de panelen, waardoor de staltemperatuur lager blijft.

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten