Deze zonnepanelen zijn niet lelijk

Als huiseigenaar zijn de efficiëntie en de kosten van zonnepanelen misschien niet de enige twee factoren die u in overweging neemt bij uw beslissing om al dan niet voor zonne-energie te kiezen.

Voor sommigen kunnen zonnepanelen een doorn in het oog zijn wanneer ze op een dak met een verder uniforme architectuur worden geplaatst.

Dit artikel gaat in op de verschillende kleur- en framemogelijkheden van zonnepanelen voor huiseigenaren, en de voor- en nadelen van elke opstelling.

 

Zonnepaneel Kleuren: Blauw vs. Zwart

Blauwe zonnepanelen zijn gemaakt van polykristallijn silicium dat is bedekt met een antireflecterende coating die de efficiëntie optimaliseert en de absorberende capaciteit maximaliseert. Dit type wordt vaak gekozen bij het huren van zonnepanelen.

De klassieke blauwachtige glans wordt toegeschreven aan onvolkomenheden bij de vorming van siliciumkristallen, die het gevolg zijn van kleine afwijkingen tijdens het gieten van het gesmolten silicium in de mal. Deze onvolkomenheden worden niet aangepakt tijdens het fabricageproces omdat dit meer afval oplevert en meer energie verbruikt.

Zwarte zonnepanelen worden gemaakt van monokristallijn silicium, dat een hogere zuiverheidsgraad heeft.

Er bestaat een uitgebreide uitlijningstechniek die bekend staat als het Czochralskiproces, waarbij het gebruikte silicium wordt uitgelijnd tot een monokristalformatie. Dit proces vergt echter veel energie en er gaat veel silicium verloren.

 

3 overwegingen om de mooiste zonnepanelen te kiezen:

Kosten: Zwarte panelen zijn duurder, maar de esthetische aantrekkingskracht op lange termijn en de beschikbare kostenbesparingen kunnen het verschil voor u compenseren.

Slankheid: Als u uw voorkeur voor slankheid kent, kunt u bepalen of u monokristallijne of polykristallijne panelen moet nemen.

Efficiëntie: Verschillende soorten panelen beïnvloeden de mate van efficiëntie bij het omzetten van zonne-energie in bruikbare elektriciteit.

 

Praat vandaag nog met een van de energieadviseurs van Zonnepanelen-Regio.nl door u te registreren op het vernieuwde platform van Solar.com om te weten wat de exacte esthetische en kostenverschillen op uw eigendom zouden zijn. Geniet van het ontdekken van de potentiële kostenbesparingen en het gemak van onze probleemloze zonne-ervaring!

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Inhouds opgave

Gerelateerde berichten