Waarom je betonvloer egaliseren

Een egale vloer is misschien wel het belangrijkste onderdeel als je een nieuwe vloer in je huis wilt leggen. Is je vloer namelijk niet recht, dan ga je dat onvermijdelijk terug zien in het eindresultaat. Als je vloer er eenmaal inligt, wil je hem er natuurlijk niet meer uithalen. Dus begin altijd met het egaliseren van je betonvloer vóór je een nieuwe vloer gaat leggen.

Kan ik zelf mijn betonvloeren egaliseren?

Egaliseren van je betonvloer kan je zeker zelf doen. Maar je moet wel over enige handigheid beschikken. Daarom besteden veel mensen dit uit aan een professional. Deze doet dit immers al vele jaren en weet precies waar hij op moet letten. Dit brengt uiteraard wel kosten met zich mee en daarom doen veel mensen het zelf. Ga je zelf aan de slag? Lees je dan eerst goed in! Lees alle informatie die je kunt vinden over dit onderwerp. YouTube staat ook vol met instructiefilmpjes. Ga deze zeker bekijken voor je aan de klus begint.

 

Hoe lang duurt het egaliseren van je betonvloer?

Ben je goed geïnformeerd en ben je er klaar voor om de klus zelf aan te pakken? Dan kun je beginnen. In principe duurt een betonvloer egaliseren niet lang. Maar dit ligt natuurlijk ook geheel aan de grootte van de kamer. Het egaliseren van de betonvloer zelf is dus redelijk snel gedaan, maar het cement moet wel lang drogen. Vaak wordt de richtlijn van 12 uur drogen gehanteerd, maar de meeste professionele klusbedrijven adviseren om minimaal 24 uur droogtijd aan te houden.

https://www.egaliseer.nl/egaliseren-betonvloer/

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten