Waarom is belijning zo belangrijk

Belijning is wellicht een van de meest onderschatte manieren om structuur en overzicht toe te passen in verschillende situaties. Zonder belijning zou er chaos ontstaan en zouden veel mensen in ongelukken terecht komen. Benieuwd waar belijning allemaal voor wordt gebruikt? Lees dan deze blog!

Belijning in het verkeer

Een van de plekken waar belijning wellicht de grootste rol speelt is in het verkeer. Veel mechanisme die het verkeer regelen gebruiken belijning om hun werkt te doen. De lijnen op de weg die aangeven waar de rijbaan is en welke kanten voorrang hebben tellen allemaal als belijning. Het verkeer zou zonder belijning nooit zo goed kunnen worden geregeld. Deze belijning zorgt voor een goede doorstroom van het verkeer en bevorderd bovendien de veiligheid.  Kijk maar eens naar steden waar niet zo veel belijning als in Nederland is, zoals Mumbai. In deze steden is het verkeer zacht uitgedrukt een ramp. Zonder dat je weet wie het recht op voorrang heeft zouden er enorm veel ongevallen zijn en het aantal verkeersdoden per jaar zou nog groter worden dan dat het al is.

 

 

Belijning in sport

Belijning komt ook ontzettend veel voor in de sport. Van het amateurvoetbal tot bij het wk basketbal. Zonder goede belijning zouden bijna alle sporten niet meer mogelijk zijn. De lijnen op een veld zijn alles bepalend. Ze geven een gebied, einde of begin aan. Het zijn de muren van een veld. Zonder dit zouden sporters hun beroep niet meer kunnen beoefenen.Tijdens het voetballen zou je niet meer weten waar het veld is en wanneer de bal buiten het veld is. Belijning speelt een enorme grote rol bij bijna iedere bedenkbare sport.

Andere belijningen

Belijning speelt niet alleen een grote rol in het verkeer en in sport maar ook voor algemene veiligheid. In fabrieken bijvoorbeeld wordt belijning toegepast om aan te geven waar je veilig kunt staan en waar je niet mag lopen.

https://msvm.nl/belijning/

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten