Waarom een bamboelamp niet kan ontbreken in jouw interieur

VL wonen

Het inrichten van je woning is óf een project waar je glansrijk naar uitkijkt en al je tijd en energie in steekt, óf voor je gevoel een verplichting waarbij je je best moet doen om voor sfeer te zorgen. Zij het zonder succes. Voor welke situatie kom je in aanraking en wat doe jij om van je huis een paleis te maken?

In deze blog staat sfeerverlichting centraal. En niet zomaar sfeerverlichting, maar de bamboelamp. Dit item mag absoluut niet ontbreken in jouw interieur. Dus ben je aan het herinrichten, maak dan ook zeker plaats voor dit kunstwerk. Waarom de bamboelamp een succes is bij het inrichten van je woning, lees je hier.

De bamboelamp in een natuurlijke interieur

Het is om het even of er een interieurontwerper in je schuilt. Belangrijk is dat je voldoende aandacht schenkt aan mooie verlichting. Die is heel bepalend voor de sfeer en gezelligheid in huis. Zeker nu de avonden vroeger vallen en je de kerstverlichting weer van zolder hebt gehaald, wil je niet onder een felle plafondlamp zitten.

Ga je voor sfeervolle verlichting, dan kies je voor een bamboelamp. Die mag echt niet ontbreken in je interieur. Wanneer je houdt van prachtige natuurlijke materialen en een rustgevende omgeving is een lamp van bamboe een musthave. Combineer de eyecatcher met de volgende elementen om tot een prachtig geheel te komen:

prachtige houten meubelen

zachte wollen materialen als een plaid of kussens

een mooie bakstenen muur op de achtergrond

Kleed je interieur bijvoorbeeld aan met prachtige accessoires als een rieten mand die door hun uitstraling natuur en rust ademen. Daarnaast is de kleur van bamboe heel toegankelijk en kun je die met verschillende tinten combineren. Met ton sur ton, waarbij je kleurtinten uit één palet samenvoegt, zorg je voor een warm geheel waarin de bamboelamp dankzij de kleuren wordt opgenomen, maar tegelijk door zijn vormgeving enorm opvalt.

Contrasten aanbrengen met de keuze voor materiaal

Ben jij juist liefhebber van strakke elementen in een modern interieur? Ook in deze woonkamer zal de bamboelamp aan het plafond prachtig hangen. Door contrasten aan te brengen in kleuren zorg je voor spanning. Zie je al voor je hoe je bamboelamp beeldig afsteekt tegen de opvallende kleur van de muur, waar bovendien de verlichting op reflecteert? Daarnaast zorgt de combinatie van natuurlijke bamboe met harde materialen voor een speels effect. In een moderne woonkamer waar minimalisme de boventoon voert, voeg je juist één blikvanger toe die het podium steelt. De bamboelamp zou die rol met verve op zich nemen.

Het sfeervolle effect van de bamboelamp

Of je nu een warme eenheid wilt creëren in huis of gaat voor uitdagende contrasten, de bamboelamp kan niet ontbreken in jouw interieur. We hebben het al kort aangestipt, maar de voornaamste reden om dit stukje kunst toe te voegen zie je op het moment dat je de schakelaar aanzet. Want de lamp op zich is al om door een ringetje te halen, laat staan als de verlichting zijn werk doet. De bamboelamp zorgt voor speelse lichtpatronen op het plafond en creëert een sfeervol lichtspel. De architect in je mag tevreden zijn over het verrichte werk, want met de bamboelamp aan het plafond is je interieurproject hoe dan ook een succes.


https://www.littlelofts.nl/shop/manden/rotan-rieten-mand/

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten