Hoe je meer in de winkel verkoopt!

Ondernemen is een vak apart. Het is ook niet altijd direct te zeggen hoe je beter kunt verkopen. Maar, er zijn wel een aantal valkuilen, waar anderen zichzelf te kort mee doen. Ben jij benieuwd naar hoe dit zit met jouw winkel? Check dan deze punten even. Misschien gaat het je wel helpen om meer in de winkel te verkopen.

Showroomverlichting

Als je bijvoorbeeld auto’s verkoopt, dan moet je optimaal gebruik maken van de showroomruimte. Dit is één van de verschillen in beleving, waarom mensen toch naar een winkellocatie gaan, om een auto te kopen. Zorg er dan ook voor, dat die locatie ook echt wat extra’s uitstraalt.

Wil je dit goed doen? Dan heb je minimaal goede showroomverlichting nodig. Met goede showroomverlichting lijken de auto’s instant nog mooier dan ze al zijn. Showroomverlichting moet je dus daarom niet zien als een kostenpost, maar als een waarde toevoegende investering. Het levert namelijk extra belevingswaarde op, voor jouw potentiële klant.

Te veel spullen

Heb je een winkel met enorm veel spullen? Dan wordt het voor klanten al gauw chaotisch. Met als gevolg dat ze keuzestress krijgen en niet meer kunnen kiezen. Alleen in low-budget winkels werkt dit wel. Maar, wel alleen als het allemaal toch behoorlijk netjes in de schappen staat. Anders wordt de verkoopwaar toch snel gezien, als minder aantrekkelijk.

De verkeerde spullen

Winkelruimte kost geld. Het is dus van belang om goede verkopende spullen, de ruimte te geven. Verder moet het assortiment een soort logica hebben voor de klant. Het moet bij jouw niche passen. Soms kan dat ook prijstechnisch. Bij een Action kom je geen spullen tegen, die 200 euro kosten. Dat weet iedereen.

Het interieur

Het interieur moet uitstralen, wat de klanten mogen verwachten. Heb je een speciaalzaak? Dan wil je kwaliteit uitstralen. Dat kan niet goed, als het interieur er niet uit ziet of als het er erg rommelig is. Sowieso is schoon en opgeruimd, enorm belangrijk.

De mensen

Vergeet nooit de mensen. Wat er ook speelt, zij zijn letterlijk het gezicht van het bedrijf. Dit betekent dat mensen het verschil maken en breken. Bedenk dit goed als je een winkel hebt.

https://firefly.online/showroom-verlichting/

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten