Waar moet u op letten bij een huis kopen in Sint-Michielsgestel?

VL wonen

Zou u graag een huis kopen in Sint-Michielsgestel? Dat is heel begrijpelijk, want het is fijn wonen in Sint-Michielsgestel! Bij het kopen van een huis komt natuurlijk veel kijken. Zo zijn er diverse zaken waar u als toekomstig wooneigenaar rekening mee dient te houden. Een huis bezichtigen is daar de eerste stap in. Het is zeker niet ongebruikelijk om een huis meerdere keren te bezichtigen, u kunt op die manier een complete indruk krijgen van de woning. Voordat u een huis gaat bezichtigen is het ook van belang om uw wensen en eisen inzichtelijk te maken. Op die manier weet u beter of een huis geschikt is voor u en of het aan al uw wensen voldoet.

Wilt u een huis kopen in Sint-Michielsgestel of in Den Dungen?

Niet alleen in Sint-Michielsgestel, maar ook in Den Dungen is het prettig wonen. Zowel Den Dungen als Sint-Michielsgestel zijn onderdeel van de Meierij van ’s-Hertogenbosch. Wilt u bijvoorbeeld een huis kopen Den Dungen? U woont dan niet alleen in een prettige omgeving, maar ook in de buurt van ’s-Hertogenbosch! Zo woont u toch rustig, maar is de stad in de buurt mocht u daar behoefte aan hebben. De keuze voor de woonplaats is een erg belangrijke keuze, misschien wel de belangrijkste. U gaat er immers meestal toch een lange tijd verblijven. Als u besluit om een huis te kopen in Den Dungen of in Sint-Michielsgestel is het verstandig om een makelaar in de armen te nemen. De makelaar kan u voorzien van de juiste informatie en kan u begeleiden in het volledige proces.

De omgeving Sint-Michielsgestel en Den Dungen

Sint-Michielsgestel is een dorp met ongeveer 12.330 inwoners. Aangezien het een dorp is, heeft Sint-Michielsgestel een relatief lage bevolkingsdichtheid. Dat maakt ook dat het een rustige omgeving is waar weinig sprake van overlast is. Ook Den Dungen is een dorp met een lage bevolkingsdichtheid met ongeveer 4.575 inwoners. Zo ziet u dat u in deze beide plaatsen heerlijk rustig kunt wonen. De huizenprijzen zijn ook een stuk lager dan wanneer u bijvoorbeeld in ’s-Hertogenbosch een huis zou gaan kopen. Toch kan het dorpsleven niet voor iedereen aantrekkelijk zijn. Bedenk dus goed of u in een dorp wilt wonen, want de keuze om ergens te gaan wonen moet zorgvuldig gemaakt worden.

7 valkuilen bij het kopen van een huis in Sint-Michielsgestel en omgeving

  • Uw eisen compleet bijstellen. voordat u een huis gaat kopen heeft u natuurlijk een hele lijst aan eisen/wensen opgesteld. Het komt geregeld voor dat mensen uiteindelijk een huis kopen dat volledig afwijkt van de opgestelde eisen, let hier dus goed op en stel uw eisen niet teveel bij.
  • Onvoldoende bezichtigen. Er zijn personen die een huis gekocht hebben na slechts één bezichtiging. Dit is natuurlijk mogelijk maar het is verstandig om een huis meerdere keren te bezichtigen zodat u een compleet beeld hebt voordat u de belangrijke beslissing neemt om het huis te kopen.
  • Vergeten om een bouwkundige keuring te laten uitvoeren. Een bouwkundige keuring is een belangrijke laatste controle om er zeker van te zijn dat het huis dat u koopt ook technisch in orde is. De keuring kan verborgen gebreken aan het licht brengen en een miskoop voorkomen.
  • Niet of slecht onderhandelen. Onderhandelen over de prijs van een huis in bijvoorbeeld Sint-Michielsgestel kan u vele euro’s schelen. Vele toekomstige woningeigenaren houden er echter niet van om te onderhandelen of zijn er niet zo goed in. In die gevallen kan een aankoopmakelaar uitkomst bieden.
  • Enkel naar het huis kijken, en niet naar de ligging. Het huis kan helemaal in orde zijn, maar als de ligging simpelweg niet ideaal is dan is het niet verstandig om het huis te kopen.
  • De hypotheekadviseur te laat inschakelen. Het is niet verstandig om de huizenmarkt te betreden zonder te weten wat uw precieze maximale hypotheek is. Laat u op tijd informeren.
  • Ontbindende voorwaarden en juridische controles achterwege laten. Het kan gebeuren dat u een huis koopt zonder dat u zeker weet of u de hypotheek rond kunt krijgen. Dit kan, maar neem dan wel de ontbindende voorwaarden op in het koopcontract. Zo voorkomt u een hoop kosten achteraf mocht de hypotheek niet rondkomen, dat is wel zo prettig! Ook juridische controles op het koopcontract zijn belangrijk omdat u dan niet voor vervelende verrassingen komt te staan.

Heeft u voldoende informatie voor een huis kopen Sint-Michielsgestel? Schakel dan vandaag nog een makelaar in om u te begeleiden tijdens het aankoopproces. Zo kunt u binnenkort de trotse eigenaar zijn van een huis in Sint-Michielsgestel, Den Dungen of omgeving!

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten