Waar moet je eigenlijk aan denken bij het verbouwen van een badkamer?

VL wonen

Ben je een echte klusjesman? Ook dan is het nog steeds raadzaam enkele tips in acht te nemen om de verbouwing van jullie badkamer met een zo’n groot mogelijk succes te laten verlopen. Er komen veel dingen kijken bij het verbouwen van een badkamer. Ten eerste is het belangrijk om een goed badkamerplan te hebben. Zorg ervoor dat je de juiste badkamer onderdelen hebt. Begin altijd met de grote objecten, denk maar aan een bad, een douchecabine, meubel, en het toilet zelf. Je wilt altijd een checklist maken met de verbouwing waarbij je werkt van de grootste dingen die aangepakt moeten worden, tot aan de kleinste dingen. Zorg ervoor dat je altijd een goede afscheiding maakt tussen de verschillende meubels en tussen de bad en douche.

 

Meer tips

 

Belangrijk is het om in je opstelling voor een lekker woonhuis, met je nieuwe badkamer, om ervoor te zorgen dat deuren altijd ver genoeg open kunnen. Bekijk goed wat de draai hoek is van elke deur. Je wilt immers niet later er achter komen dat deze draai te groot of te klein is, waarna de deur er niet goed meer uitkomt. Zorg hierbij er ook altijd voor dat ramen goed bereikbaar zijn. Het is belangrijk om een goede ventilatie te hebben in de badkamer. Ook is het belangrijk om goed te kijken waar je stopcontacten wilt hebben, en hoeveel je er nodig hebt. Hier dien je namelijk tijdens de verbouwing rekening mee te houden.

 

Verlichting

 

Verlichting is ook zo ontzettend belangrijk. Je wilt natuurlijk lekker ontspannend in je bad kunnen liggen. Zo wil je niet een te fel licht hebben, maar natuurlijk ook niet een te zwak licht. Het is aan te raden om te kiezen voor een sfeer verlichting die je kunt dimmen. Op die manier kun je het dan vervolgens helemaal afstemmen naar jouw wensen. Zorg er ook voor dat de badkamer eenvoudig schoon te houden is. Dit doe je door goed van te voren alle hoekjes op te meten en exact uit te rekenen wat je waar wilt hebben na de verbouwing.

 

Leidingen en afvoerbuizen

 

Tot slot is het belangrijk om altijd goed te letten op de leidingen en op de afvoer buizen. Controleer goed waar deze verlegd moeten worden, zodat jij vervolgens een beslissing kan maken hierin.

 

 

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten