Waar let je op bij het kopen van een staafmixer?

Vele apparaten in jouw huis koop je tegenwoordig online. Of je vergelijkt ze online en koopt ze in de winkel. De voordelen van online kopen zijn dat je direct reviews van andere mensen kunt zien en de apparaten gemakkelijk kunt vergelijken. Kopen in een winkel heeft als voordeel dat je goed advies en goede service krijgt en het apparaat goed kunt bekijken. Online kun je dan weer veel informatie vinden over waar je op moet letten. In dit artikel vertellen we je waar je op moet letten bij het staafmixer kopen.

Waarom een staafmixer?

De kans is aanwezig dat je in je keukenkastje een blender op een stamppotstamper hebt. Deze apparaten kunnen ook pureren en stampen, maar toch verschilt bijvoorbeeld de blender van de staafmixer. Een blender is een grote kom waar je de ingrediënten in moet doen. Daarna kun je pas gaan pureren of mixen. Een staafmixer kun je los gebruiken in bijvoorbeeld een grote pan met soep. Je hoeft dus niet de ingrediënten over te gieten van de soeppan naar de blender, maar je kunt de soep in de pan pureren. Waarvoor gebruik je een staafmixer?

Een staafmixer wordt in eerste instantie gebruikt om te pureren. Hiermee kun je bijvoorbeeld smoothies, babyhapjes, soep, saus, dressings en tapenades maken. Maar veel staafmixers kun je ook gebruiken voor het fijnhakken van nootjes, ijs, ui, paprika, augurk en het raspen van kaas of het opkloppen van slagroom. Kortom: een uitgebreide staafmixer is een handmixer, keukenmachine, snijmachine en rasp in één.

 

Welke staafmixer kan wat aan?

Over het algemeen geldt: hoe hoger het aantal Watt, hoe meer de staafmixer aan kan. Toch is het ook belangrijk om naar het aantal toeren te kijken. Je wilt natuurlijk niet een motor die het begeeft, dus houd er rekening mee dat je bij de aanschaf goed nagaat wat je precies wilt pureren, hakken, mixen, mengen en blenden.

 

Ook de staaf is belangrijk om rekening mee te houden. Vaak is een plastic staaf minder sterk dan een roestvrijstalen staaf. Ook verkleurt een roestvrijstalen staaf niet zo snel als een plastic staaf. Een roestvrijstalen staaf gaat langer mee dan een plastic staaf. Daarnaast heb je staven die je af kunt nemen om ze in de vaatwasser te doen of vaste staven. Vaste staven zijn vaak krachtiger omdat ze op de motor gemonteerd zijn.

 

Welke accessoires heb ik nodig?

Welke accessoires je nodig hebt hangt af van wat je wilt maken en doen. Ga je de staafmixer ook gebruiken om gemakkelijk uien te hakken? Dan is een hakmolen ideaal. Deze maak je vast aan de mixer en je hakt de ui zo fijn als je wilt. Wil je de staafmixer ook als handmixer gebruiken? Neem dan zeker een uitvoering waarbij ook een garde wordt geleverd. Zo klop je snel en gemakkelijk de slagroom op.

 

Ook kun je vaak maatbekers bij je staafmixer krijgen. Deze maatbekers passen dan precies bij de staafmixer. Je hebt dan minder last van gespetter. Want hete soep om de oren krijgen is niet fijn! Bij de De expert Wooninformatie.nlvind je de beste staafmixers!

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten