Waar let je op bij het kiezen van nieuwe tegels?

VL wonen

Het kiezen van nieuwe tegels kan best lastig zijn. Welke kleur ga je kiezen? Welk patroon ga je kiezen of kies geen patroon. Is het voor de muur of misschien de vloer? De meeste mensen kiezen tegenwoordig een houten of pvc vloer. Het kan inderdaad wat makkelijker zijn. Kies je toch voor een tegel? Dan zijn er wel een aantal dingen die belangrijk zijn om op te letten voor je zomaar tegels gaat aanleggen. Het is altijd handig om dit door een tegelbedrijf te laten doen. Zij kunnen dit professioneel en snel doen. Dat scheelt jou tijd en kracht en je weet zeker dat het goed gedaan wordt. Hoe ga vind je op een goede manier de juiste tegel? Lees hieronder een paar handige tips.

5 Tips voor het vinden van de juiste tegel en waar je op moet letten.

Tip 1: Heb je al een beetje een idee welke kleur tegel je wilt maar weet je niet in welke stijl deze komt? Je kunt sobere tegels kiezen wanneer je voor een strakke look wilt gaan. Als je voor een landelijke natuur stijl wilt gaan, kies dan voor de natuursteen. Deze hebben vaak een zand, aarde of plant kleur.

Tip 2: Wanneer je van veel ruimte houd, kies dan een grotere tegel in plaats van een kleine. Grote tegels zorgen voor een grotere ruimte en meer zuurstof. Wanneer je kleine tegels plaatst, krijg je natuurlijk meer voegen, die voegen geven meer drukte. 

Tip 3: Bedenk of je een niet- gerechtificeerde tegel wilt of juist wel een gerectificeerde tegel. Niet- gerectificeerde tegel is niet helemaal recht afgesneden waardoor er meer voegsel tussen de tegels moet. Dit kan wel voor een natuurlijker effect zorgen. Mooi voor als je voor de natuur look gaat.

Tip 4: Bedenk of je graag een glanzende tegel wilt of juist een matte tegel. Op gladde tegels vallen stofjes en vegen sneller op.

 

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten