Voorkom uitglijden op de trap met een antislip strip

De trap in huis is in veel huizen gelokaliseerd in de hal en is soms nog weleens een ondergeschoven kindje wanneer het gaat om de inrichting van het interieur. De trap is namelijk een van de meest bewandelede plaatsen in het huis helemaal, wanneer de slaapkamers zich op de eerste verdieping bevinden. 

 

Een belangrijk onderdeel van de trap, is dat deze veilig is. Helaas gebeuren er nog weleens ongelukken met mensen die van de trap af vallen. Een val van de trap kan vele oorzaken hebben, maar in veel gevallen kan het zijn dat mensen uitglijden, omdat ze niet voldoende grip hebben. Om ervoor te zorgen dat er voldoende grip is op de trap, is een antisliprubbertape strip een zeer goede oplossing.

 

Een veilige situatie voor de kinderen met een rubberen strip op de trap

Vooral in huizen met kinderen, wordt de trap nog weleens gebruikt als een speeltuin en maken kinderen er een spelletje van om ze snel mogelijk naar boven en naar beneden te rennen. Uiteraard zijn dit gevaarlijke spelletjes en kun je hier als ouder niet altijd je ogen op houden. Vooral wanneer er met sokken over bijvoorbeeld een houten trap gelopen wordt kunnen er gevaarlijke situaties ontstaan. 

 

Door het aanbrengen van antisliprubbertape is er meer grip op de trap aanwezig en wordt ook het snel naar boven en naar beneden rennen afgeremd. Voor de kinderen wordt er dan ook een veiligere situatie gecreëerd door een antislip tape te plaatsen. Tip: https://www.antisliprubbertape.com/

 

Bespaar kosten op het onderhoud van de trap

De uitstraling van de trap is belangrijk en je wil natuurlijk dat deze er zo mooi mogelijk uitziet en ook goed past bij de rest van het interieur. Tapijt op de trap is in veel gevallen niet heel praktisch, omdat het zeer snel afslijt en er lelijk uit gaat zien. 

 

Daarnaast zijn vlekken ook goed zichtbaar op tapijt. Vaak is een houten trap het mooiste geverfd of gelakt. Dit kan helaas wel glad zijn, maar door gebruik te maken van een antislip strip, is dit probleem snel opgelost. Een ander voordeel van antisliprubbertape, is dat dit zorgt voor bescherming van de verf en lak op de trap tegen slijtage. Het onderhoud aan de trap wordt dan ook een stuk minder kostbaar door gebruik van een antislip strip.

 

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten