Cilindersloten

Een inbraak in jouw woning kan een enorm vervelende gebeurtenis zijn. Niet alleen is er iemand in jouw woning geweest die spullen gestolen heeft en wellicht alles als een bende heeft achter gelaten. Het is ook nog eens zo dat er iemand in jouw veilige omgeving is geweest. Dit kan het vervelend maken om weer te durven slapen of om weg te gaan van de woning. Een goed slot kan een inbreker tegen houden en kan er dus ook voor zorgen dat je je veilig voelt in de woning, maar ook juist om van de woning weer weg te gaan. We hebben het dan over een cilinderslot met kerntrekbeveiliging.

Wat zijn cilindersloten dan precies?

Maar wat is een cilinderslot precies? Cilinderslot zijn sloten waar een cilinder in zit. In de cilinder zitten vervolgens weer kleine stiftjes. Deze stiftjes zijn heel belangrijk voor het slot. Wanneer je een sleutel in het slot steekt, vormen de stiftjes om de sleutel heen. Deze stiftjes moeten in een bepaalde positie komen te staan alvorens het slot geopend kan worden. De sleutel zorgt er dus voor dat de stiftjes in de goede positie komen en vervolgens kan het slot geopend worden. Wanneer je er een sleutel in steekt die niet precies past, komen de stiftjes dus in een verkeerde positie en kan het slot dus ook niet open. Toch kan een inbreker nog steeds gebruik maken van kerntrekken.

Cilindersloten met kerntrekbeveiliging

Een inbreker gaat natuurlijk mee met de tijd. Deze leert dus steeds nieuwe technieken om sloten open te breken. Een nieuwe manier is kerntrekken. Dit is een techniek waarbij een inbreker een grote schroef boort in het slot. Vervolgens trekt de inbreker met een koevoet de schroef uit het slot. Het slot is dan dus alsnog kapot en de inbreker weet naar binnen te komen. Om dit te voorkomen is het belangrijk dat je een slot hebt wat deze inbrekers kan tegen houden. Dat kan een slot met kerntrekbeveiliging. Dit slot heeft namelijk een stalen brug. Hierdoor is het niet mogelijk om met kerntrekken alsnog het slot open te breken. Het is gemaakt van gehard staal en het is dus niet zomaar open te maken. Een slot met deze beveiliging is dus een ideale manier om een deur te beschermen tegen inbrekers. Allereerst door hoe sterk het slot is, maar daarnaast ook doordat een inbreker al snel zal zien dat het een goed slot betreft en dat deze niet zomaar open te breken is. De inbreker zal er vervolgens voor kiezen om de deur over te slaan. Mocht je op zoek zijn naar het juiste slot dan zijn de cilindersloten met kerntrekbeveiliging de beste keuze om te maken.

https://mc-cilinder.nl/product-categorie/specifieke-cilinder/cilinderslot/

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten