Voordelen van zonnepanelen

Zonnepanelen installeren heeft vele voordelen qua energiekosten, daarnaast heeft het ook voordelen voor het klimaat. Als je zonnepanelen laat installeren bespaar je veel op de energie kosten, zo kan je tot wel honderden euro’s per jaar besparen. Door zonnepanelen te laten installeren verdien je ook je geld terug wanneer je terug levert aan het stroomnet. Woon je in een vrijstaand huis, rijtjeshuis of hoekwoning dan kunnen de kosten verschillen, dit kan je makkelijk online vinden of navragen bij een bedrijf die de zonnepanelen installeert. Voordat je de beslissing maakt moet je eerst kijken of dit wel geschikt is voor jouw dak, zo zal de opbrengst anders zijn als je huis grotendeels in de schaduw staat. Vraag daarom altijd eerst een vrijblijvend adviesgesprek aan met bijvoorbeeld natuma zonnepanelen.

Waar moet ik beginnen?

Er zijn veel bedrijven die zonnepanelen kunnen aanleggen. Is het een beslissing van de gemeente dan hoef je zelf niks te regelen en wordt dit voor je gedaan, maar is dit een keuze die je zelf hebt gemaakt dan kan het nog wel eens lastig zijn om het juiste bedrijf te vinden. Niet ieder bedrijf is betrouwbaar, zo zijn er bedrijven die enorm veel geld vragen voor het aanleggen. Je kan zelf op internet gaan zoeken, zo kun je zoeken op zonnepanelen met hierachter je woonplaatst. Dan kom je vanzelf een bedrijf tegen die vlakbij jou woonplaats zonnepanelen aanlegt. Je zou ook kunnen kijken op natuma duurzame energie voor reviews en wat hun allemaal te bieden hebben op het gebiedt van zonnepanelen en installaties.

Waar moet je op letten?

Bij aanschaf van zonnepanelen moet je goed om een aantal dingen denken. Kijk naar de levensduur van de zonnepanelen, maar ook naar de installatie garantie. Kijk waar de zonnepanelen vandaan komen en hoe duurzaam ze zijn. Wat ook zeer belangrijk is is de omvormer, zonder omvormer werken de zonnepanelen niet, dit is nodig om de zonnepanelen om te zetten naar daadwerkelijke stroom. Zorg daarbij dat je een omvormer laat installeren met goede kwaliteit zodat je hier lang van kunt genieten.

De installatie

Bij het installeren komt ook heel wat kijken. Hoe komen ze te liggen en hoe ver van elkaar vandaan en is er bijvoorbeeld voldoende ruimte. Zorg dat ze altijd in de zon liggen en plaats ze niet onder een boom. Let op dat ze niet te dicht bij obstakels liggen zoals ramen en eventuele schoorstenen. Leg ze niet te dicht bij de rand of nok neer, dit kan problemen opleveren als het bijvoorbeeld gaat stormen. Laat daarom altijd een expert vrijblijvend je dak controleren om teleurstellingen te verkomen.

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten