Voordelen van een bamboehaag

VL wonen

Een bamboehaag geeft een prachtige uitstraling van je tuin. Daarnaast kunnen hoge hagen van bamboe in je tuin veel voordelen hebben. Door middel van hoge hagen creëer je namelijk veel privacy. Dit kan van belang zijn om de mogelijkheid tot inkijk van je nieuwsgierige buren tegen te gaan. Op het moment dat je in je tuin aan het genieten bent van het zonnetje wil je liever geen pottenkijker. Met name hoge hagen van bamboe zijn handig tijdens de wintermaanden. Zulke hagen zijn namelijk tijdens de wintermaanden groenblijvend. Hierdoor is het ook tijdens deze maanden niet mogelijk voor voorbijgangers en voor je buren om in je tuin te kijken. Door hoge hagen in je tuin neer te zetten blokkeer je dus het zicht voor ongenodigde gasten. Hoge hagen zijn verkrijgbaar in verschillende soorten, zoals bijvoorbeeld de eerder genoemde bamboehaag.

Bamboehaag

Een bamboehaag kan gebruikt worden voor het creëeren van een hoge haag. Dit omdat bamboe een snelgroeiende haagsoort is, die wel 5 tot 20 cm per dag kan groeien. Door bamboe in je tuin te planten heb je dus binnen no-time een hoge haag in je tuin staan. Een bamboehaag groeit gemakkelijk. Hiervoor hoef je geen kunstmest of pesticiden in je tuin te gebruiken, waardoor het grondwater in je tuin vervuild kan raken. Bamboe heeft namelijk antibacteriële eigenschappen. Daarnaast is bamboe een makkelijke plant die weinig onderhoud nodig heeft. Nadat je een stuk van de bamboehaag hebt afgekapt, groeit dit vanzelf weer aan. Tevens kan een bamboehaag in bijna alle grondsoorten geplant worden. Deze haag is dus een optie voor vrijwel elke tuin. Of je nu in een gebied woont waar de grond bestaat uit klei, of in een gebied waar de grond bestaat uit zand. Daarnaast heeft een bamboehaag ook een positief effect op je gezondheid. Hierover onderstaand meer. 

Positief effect op de gezondheid

Een bamboehaag in je tuin planten heeft een positief effect op je gezondheid. Dit omdat bamboe een luchtzuiverende werking heeft. Van nature neemt bamboe namelijk meer koolstofdioxide op dan andere planten en produceert daarnaast zo’n 35% meer zuurstof dan een gemiddelde haag van dezelfde omvang. Een bamboehaag helpt je dus om makkelijker te ademen. Daarnaast kun je het snoeiafval van je bamboehaag ook hergebruiken. Je kunt namelijk de bladeren gebruiken als veevoer. Ook voor het verbouwen van je woning kun je bamboe gebruiken. Dit door bamboe te bewerken tot vezels. Deze vezels kun je vervolgens gebruiken als isolatiemateriaal. Hierdoor kun je je woning in de wintermaanden warm houden, en in de zomermaanden juist lekker koel. Kortom, de bamboe is dus een multifunctionele plant. 

Multifunctionele plant

Met een bamboehaag kun je dus verschillende doelstellingen bereiken. Door zo’n haag in je tuin te planten creëer je voldoende privacy, je kunt het snoeiafval op een duurzame manier hergebruiken en ook de bamboe stokken kunnen in de moestuin van pas komen. Wanneer je op zoek bent naar hoge hagen voor in je tuin, is het planten van een bamboehaag zeker het overwegen waard. Deze schaf je eenvoudig en goedkoop aan bij Hoge Hagen.

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten