Taupe kleur combineren in huis

VL wonen

Taupe is een kleur die we de laatste tijd ontzettend vaak voorbij zien komen. Maar hoe omschrijf je taupe nu het beste? Want wanneer je zoekt naar foto’s van een taupe interieur zie je een hoop verschillende kleuren voorbij komen. Het zijn eigenlijk allemaal pastelachtige tinten. Het leuke hiervan is dat je de taupe kleur ontzettend goed kan combineren. Zowel met elkaar als met andere kleuren. Maar hoe doe je dat nu precies? Wij hebben een aantal handige tips voor je op een rijte gezet zodat je hier ook zelf mee aan de slag kunt gaan. 

Taupe kleuren pallet maken

Het mooie van de taupe kleur is dat ze ontzettend goed te combineren zijn met elkaar. Wil je deze kleuren ook in huis brengen? Dan is het handig om van te voren een soort kleuren pallet te maken. Dit kun je bijvoorbeeld doen door een moodboard te maken, je ziet dan gelijk goed voor welke kleuren je kunt kiezen. 

Combineren met een felle kleur

De tinten taupe kunnen behoorlijk verschillen, grijs, roze, blauw, groen en ga zo maar door. De tinten zorgen allemaal voor rust en zijn geen felle kleuren. Wel is het leuk om dit te combineren met een felle kleur. Neigt je kleurenpalet richting roze, is het een leuk idee om wat fel roze kussens of andere accessoires neer te zetten. 

Witte meubels

Taupe straalt veel rust uit, het is dan ook mooi als andere elementen in huis dat ook doen. Een witte tafel of een wit bed is bijvoorbeeld ideaal om te combineren met taupe tinten. 

Hopelijk heb je iets aan de tips gehad en ben je geïnspireerd om ook aan de slag te gaan met verschillende kleuren taupe in huis. Er is in ieder geval meer dan genoeg inspiratie te vinden over deze fantastische kleur, dus doe er je voordeel mee!

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten