Voordelen van Boomschors bodembedekker

VL wonen

Boomschors is niet alleen een fraaie, natuurlijke bodembedekker, dit product is daarnaast ook daadwerkelijk van toegevoegde waarde voor een tuin. Een dikke laag boomschors in je tuin, op die specifieke plekken waar je de onkruidgroei wilt tegen gaan, biedt meer dan alleen een fraai zicht.

De voordelen van boomschors

Boomschors kopen voor je tuin is een prima plan! Wat zijn zoal de voordelen van boomschors? We zetten het graag voor je op een rij:

  • Boomschors gaat zeker 5 jaar lang mee
  • Boomschors is vochtvasthoudend en dat is goed nieuws voor je tuin. Insecten vinden kunnen er hun natuurlijke habitat uitbreiden, vogels vinden er hun voeding en de tuingrond blijft langer voorzien van vocht, wat beter is voor plant en dier.
  • Boomschors ruikt heerlijk na een regenbui!
  • Boomschors is gemakkelijk te verspreiden, dankzij het lage gewicht.

Boomschors kopen?

Net als zand en grind is boomschors gewoon in big bags te koop. Wanneer je uitgaat van een boomschorslaag van zo’n 7 cm dik, kun je prima berekenen hoeveel je ongeveer nodig zult hebben. De big bags worden bij je thuis bezorgd, en via een kruiwagen kun het boomschors overhevelen en plaatsen op de plek van bestemming.

Voor een langdurig mooi effect zorg je dat je een worteldoek hebt geplaatst en de grond hebt geëgaliseerd voordat je de boomschors verstrooid.

https://www.betondingen.nl/big-bag-boomschors/

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten