Egaline, voor de perfecte betonvloer

VL wonen

Wie een kale, nog onbewerkte betonnen vloer in huis heeft liggen, kan hier vele kanten mee uit. Een dergelijke vloer biedt vele mogelijkheden, zonder al te veel werk. Wie graag een mooi afgewerkte betonvloer wil, hoeft niet altijd per se te kiezen om dit te laten uitvoeren, maar kan ook zelf aan de slag. Hoe? Dat lees je hier.

Kiezen voor een egaline vloer

Niet iedereen is bekend met de droge betonmortel egaline. Zoals het woord al doet vermoeden is egaline een egaliseringsmiddel. Want kies je voor een betonvloer, dan zul je de ondergrond eerst moeten egaliseren, en dit doe je dus met egaline. Je kunt egaline overal kopen, maar het handigste is om dit online te bestellen, zodat de 25 kg. zakken netjes thuis worden afgeleverd.

Vloer behandelen met egaline

Je kunt de vloer tot maximaal 20 mm hoogte egaliseren. Allereerst reinig je de vloer zo goed mogelijk, zodat deze vuil en stofvrij is. Hierna moet de vloer bestreken worden met een primer, zodat er een goede hechtlaag ontstaat voor de egaline. Laat de primer drogen zoals aangegeven staat op de verpakking.

Maak nu de egaline aan en verspreid de egaline vanuit de hoeken en voor het egaal verspreiden gebruik je een rakel. Vergeet niet de ontstane luchtbellen met een prikker te bestrijken.

Voor het krijgen van een fraaie betonvloer verf je de vloer -zodra deze volledig gedroogd is- met betonverf.

https://www.betondingen.nl/egaline-25-kg.html

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Inhouds opgave

Gerelateerde berichten