Voordelen en nadelen van wonen op het platteland

VL wonen

(Niet) genieten van het platteland

Het platteland, de uitgestrekte akkers, de zeeën van ruimte, kilometers ver weg kunnen kijken, voor sommigen een droom, voor sommigen juist niet. Stad en platteland hebben beide hun voor- en nadelen. Vaak heeft de voorkeur voor platteland of stad te maken met opvoeding en gewenning. De een heeft meer behoefte aan rust, de ander meer behoefte aan sociale contacten. Gelukkig zijn er ook huizen die een gulden middenweg zijn, zoals huizen die aan de rand van de stad staan off huizen die in een dorp staan. Zo kunnen de voordelen van wonen op het platteland en wonen in de stad gecombineerd worden. 

Het platteland: rust en stilte 

De voordelen van op het platteland wonen hebben veelal te maken met de natuur en ruimte. Want dat is wat het platteland biedt. Vaak zijn de huizen op het platteland ruim opgezet, is er een grote tuin bij en er is buiten genoeg ruimte om dieren te houden. Een moestuin beginnen, zelfvoorzienend worden, veel van dat soort dromen kunnen ook werkelijk worden uitgevoerd. Daardoor is het vaak ook stiller, wat een voordeel kan zijn, maar ook een nadeel. Sommige mensen houden namelijk niet van die rust en stilte. Wonen op het platteland betekent vaak ook langere reistijden, minder beschikbare banen en vaak minder contact met de buren. Maar alles heeft zijn keerzijde, want dit betekent wel dat iemand die op het platteland woont, vaak veel meer privacy heeft. De overlast van de buren zal minimaal zijn en andersom zullen de buren ook geen overlast van u ervaren. 

De stad: gezelligheid en efficiëntie 

Wonen in de stad biedt vaak wat minder ruimte dan wonen op het platteland. Veel mensen willen in de stad wonen, dus de ruimte wordt optimaal benut. Vaak geen grote tuinen, niet veel groen in de omgeving en minder privacy dan op het platteland. Maar eerlijk is eerlijk, wonen in de stad kent ook vele voordelen. Denk aan de korte reistijd omdat alles vaak dicht in de buurt is. In de stad zijn vaak ook meer banen beschikbaar dan op het platteland. En wanneer u graag bij andere mensen in de buurt wilt wonen of in de buurt wilt zijn, is de stad ook erg geschikt. Uiteindelijk is de keuze voor wonen in de stad of op het platteland, een erg persoonlijke keuze. Sommige mensen houden er gewoon niet van om geconfronteerd te worden met zoveel rust, natuur en stilte. En weer andere mensen kunnen juist niet tegen al die herrie en drukte. Voor iedereen dus een persoonlijke keuze, waarin geen goed of fout gekozen kan worden.

https://www.roeststaalduinen-vijverberg.nl/

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten