Los vochtige binnenmuren snel en adequaat op met Schrijver Systeem

Je wilt een gezonde leefomgeving in huis. Maar zie je donkere plekken op binnenmuren? En begint de woning muf te ruiken? Dan is dat een duidelijk signaal dat je woning last heeft van teveel vocht. Vochtige binnenmuren zijn vaak de oorzaak van dit vochtprobleem. Maar hoe ontstaan vochtige binnenmuren? En wat kun je er zelf aan doen?

Hoe ontstaat er vocht in de binnenmuren?

Eigenlijk is er maar een paar oorzaken waardoor muren vochtig worden. De meest voorkomende oorzaak is vocht van buitenaf. Optrekkend vocht of doorslaand vocht komen vaak voor in Nederland. Logisch, want we leven in een vochtig klimaat en woningen zijn gebouwd op vochtige grond dat onder de zeespiegel ligt. Als de fundering van de woning gebreken vertoont, trekt het vocht van onderaf makkelijk door naar boven en trekt de muren in. Ook als de buitenmuren en gevel beschadigd zijn kan regen eenvoudig door de kieren naar binnen trekken. Het resultaat: vochtige binnenmuren.

Ook kan het leef- en woongedrag van de bewoners zorgen voor een te hoge luchtvochtigheid. Als er te weinig geventileerd worden tijdens het koken en douchen kunnen in deze ruimtes ook vochtplekken op muren ontstaan.

Hoe kun je deze vochtproblemen oplossen?

Overtollig vocht moet de woning uit. Dit doe je door te ventileren. Zet het liefst elke dag een half uur een raam open en het meeste vocht trekt naar buiten. De meeste woningen beschikken over luchtventilatiesystemen als een afzuigkap of luchtroosters waarmee ook vocht wordt afgedreven.

Lukt het zelf niet? Laat een vochtexpert de woning controleren

Is er sprake van een gebrekkige fundering of een beschadigde buitenmuur, dan zijn de genoemde manieren van ventileren vaak niet afdoende. Om het vochtprobleem op te lossen is het verstandig om een vochtexpert in te schakelen. Zij inspecteren de woning en gaan gericht op zoek naar de oorzaak van het vochtprobleem.

Bij ernstige gebreken van de buitenkant van de woning zal een aannemer of bouwbedrijf worden ingeschakeld. Bij kleine kiertjes kan de vochtexpert de schade herstellen. Vaak zijn herstelwerkzaamheden niet voldoende om het vochtprobleem definitief op te lossen. Permanente vochtbestrijding is dan de oplossing. Gelukkig kan dit snel en zonder al te hoge kosten worden uitgevoerd. Voortaan behoren vochtproblemen tot het verleden.

Uw vochtproblemen permanent opgelost met Schrijver Systeem

Heeft jouw woning last van teveel vocht in huis? Het Schrijver Systeem is een slimme oplossing om dit permanent op te lossen. Met in de buitenmuur aangebrachte prefab-elementen wordt overtollig vocht afgevoerd. Voor altijd! De werking is voor 100% gebaseerd op natuurlijke luchtstromingen. Reken definitief af met vochtproblemen in huis en vraag gratis de offerte vochtbestrijding op bij Schrijver Systeem®.

 

https://schrijversysteem.nl/vochtige-binnenmuren/

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten