Vintage meubels

De laatste tijd is vintage helemaal in. Je ziet het in mode, muziek en natuurlijk in interieur. Wanneer je hierin geïnteresseerd bent heb je vast wel eens van retro gehoord, maar wat is dan het verschil tussen vintage meubels en retro?

 

Wat zijn vintage meubels?

Vintage is een veelgebruikt woord. Vaak wordt er iets nostalgisch benoemd, maar niet alles is vintage. Het moet minstens een paar jaar oud zijn, denk aan de ‘00 of de jaren ’80. Dit is hetzelfde met meubels, vaak haal je dit in een tweedehands of vintage winkel, ook zijn er genoeg online winkels waar je kunt kijken naar de perfecte vintage meubels.

 

Wat is het verschil tussen vintage en retro meubels?

Wanneer je dus een echt vintage meubelstuk wilt halen is het belangrijk om het verschil te weten tussen vintage en retro. Er is eigenlijk een erg groot verschil tussen retro en vintage meubels. Wanneer je een meubelstuk haalt die twintig tot dertig jaar oud is noemen we dit vintage. Vaak is vintage goedkoper dan nieuw en het geeft vaak een nostalgisch gevoel. We noemen iets retro wanneer het meubelstuk nieuw gemaakt is, maar gebaseerd is op bijvoorbeeld de stijl van de jaren ’60. Door vintage kan je nieuwe dingen kopen, zonder veel afval te maken en geld uit te geven.

https://dsco.nl/vintage-retro-meubels

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten