Verschillen en overeenkomsten loodgieter en installateur

VL wonen

Er zijn verschillende beroepen die vaak met elkaar vergeleken worden en daar zijn de loodgieter en de installateur ook een goed voorbeeld van. Ondanks dat er een hoop overeenkomsten zijn tussen de beide beroepen, zijn er natuurlijk nog steeds een hoop verschillen waardoor het te begrijpen is dat de beroepen met elkaar vergeleken worden, maar het ook belangrijk is om te weten wat nou eigenlijk de verschillen zijn en bij welke werkzaamheden je welke specialist inschakelt. In deze tekst kijken we dus naar de verschillen en overeenkomsten loodgieter en installateur. Wanneer bel je Loodgieter Rotterdam en wanneer bel je Installatiebedrijf Rotterdam?

 

Wat doet de loodgieter?

Eerst gaan we bij de verschillende beroepen kijken wat zij precies doen. De loodgieter is de specialist wat betreft de leidingen in huis. Of het nou gaat om de leidingen tussen de CV ketel en de kraan in uw woning of de leidingen die juist het water afvoeren naar buiten. Ook helpt de loodgieter bij het oplossen van een scala aan problemen. Een lekkage is hier een bekend probleem van. Bij een lekkage is er ergens sprake van een lek. Dat kan ook zijn bij een van de leidingen, maar ook wanneer u een lekkage aan uw dak heeft, neemt u contact op met de loodgieter. Loodgieter Rotterdam is dan ook de aangewezen persoon om deze problemen op te lossen. Ook is het zo dat de loodgieter gebeld wordt bij een verstopping in uw leidingen. Bij een verstopping lukt het niet om het water af te voeren door de afvoer en blijft het dus ergens staan. De loodgieter zal zoeken naar waar de verstopping zich bevindt en vervolgens de juiste techniek gebruiken om de verstopping op te lossen. Dit kan soms via een ontstopper maar in andere gevallen is het nodig om dit te doen door middel van andere technieken.

Wat doet de installateur?

Maar wanneer belt u dan installatiebedrijf Rotterdam? Dat is wanneer u, zoals de naam al zegt, iemand nodig heeft voor een installatie. Denkt u hierbij aan de installatie van de leidingen in uw woning of van centrale verwarming of airconditioning. Een installatiebedrijf is dus ook druk met het installeren van CV ketels. Dit is de ketel in uw woning die gebruikt wordt voor warmte. Hierdoor kan er warm water naar de radiatoren stromen en zal er warmte in de woning ontstaan. Ook het warme water wat uit uw kraan komt, wordt eerst opgewarmd in uw ketel.

Wat is dan het verschil tussen beide beroepen?

Allereerst kijken we naar de overeenkomsten. Zo is het best mogelijk dat een loodgieter tegenwoordig prima een CV ketel kan installeren, maar we zien een installateur dan weer niet snel komen opdraven voor een lekkage of voor een verstopping. De loodgieter is er dan ook vaak meer voor het oplossen van uw problemen waarbij de installateur als eerst de leidingen en dergelijken installeert. Mocht u nou twijfelen over welk bedrijf u moet inschakelen voor een bepaalde klus, kunt u uiteraard het beste even contact opnemen. Bijvoorbeeld via de volgende link: Loodgieter Rotterdam. Hier vindt u meer informatie over wat wij voor u kunnen betekenen en kunt u uiteraard ook contact met ons opnemen. Wij kunnen dan aangeven of wij u kunnen komen helpen met de klus die u in huis heeft.

https://loodgieter-rotterdam.nu/

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten