CV ontluchten, wat is het nut, stappenplan en tips

VL wonen

Dagelijks wordt er in elke woning eigenlijk wel gebruik gemaakt van de CV ketel. Niet alleen in de winter om de warmte in de woning te krijgen, maar ook in de zomer om warm water te gebruiken voor de wasmachine of voor het water wat uit uw kraan komt. Het is daarom belangrijk dat u de ketel zo goed mogelijk onderhoud zodat deze ook zo lang mogelijk mee gaat. Op die manier zorgt u er voor dat de ketel blijft werken en ook in de winter goed zijn best gaat doen. We gaan u in deze tekst vertellen wat de CV ketel precies voor u doet. Vervolgens kijken we naar hoe u de CV ketel het best kunt onderhouden en waarom het ontluchten van de CV ketel een belangrijke stap is.

Wat doet uw CV ketel precies in huis?

De CV ketel wordt dus gebruikt voor de warmte in uw woning. De ketel zit namelijk verbonden aan alle radiatoren in uw woning. Eerst wordt het water opgewarmd en vervolgens opgeslagen in uw ketel. Wanneer u de thermostaat op een bepaalde graden Celsius zet, wordt dit water naar de radiatoren gepompt om de kamer op te warmen. Wanneer de kamer warm is, wordt het water weer uit de radiator gehaald en teruggepompt naar de ketel. Vervolgens gaat het weer naar de radiator wanneer deze afkoelt en dat blijft zo door gaan zolang u de thermostaat heeft open staan. Ook het warme water wat uit uw kraan komt wordt eerst opgewarmd in uw ketel en daarom wordt deze dagelijks dus veel gebruikt. Het is dan ook belangrijk om uw ketel goed te onderhouden. Hierdoor gaat deze lang mee en staat u dus niet voor een verrassing als de ketel het ineens begeven heeft in de winter.

 

CV ontluchten, wat is het nut, stappenplan en tips

Dit kan onder andere door de ketel te ontluchten. Wanneer u de radiatoren gebruikt, zal er naar verloop van tijd lucht in de radiatoren komen. Deze lucht kan vervolgnes niet ontsnappen en blijft dus in de radiator zitten. Dit zorgt naar verloop van tijd voor vervelende geluiden, maar zorgt er ook voor dat de radiator niet meer goed kan opwarmen. Het is niet alleen vervelend voor de geluiden om u heen, maar dus ook voor uw portemonnee. Gelukkig kunt u elf de radiator ontluchten. Dat doet u door deze aan de onder kant open te draaien door middel van de ontluchtingssleutel. Neem hier wel altijd een emmer mee omdat er uiteindelijk water uitloopt. Wanneer er water uit de radiator loopt, houdt dit in dat er geen lucht meer in zit. Wel is het belangrijk dat u altijd eerst de cv ketel uitschakelt voor u dit doet en de radiator helemaal opendraait omdat er anders geen water in kan komen.

 

CV ketel onderhoud door Loodgieter Den Haag

Daarnaast is het belangrijk dat u uw ketel ook door Loodgieter Den Haag eens in de zoveel tijd laat nakijken. Loodgietersbedrijf Den Haag komt dan periodiek bij u langs om de CV ketel te controleren. Wanneer er fouten zijn aan de ketel, worden deze opgelost en zo houdt u dus bij of de ketel werkt of niet en zult u niet voor verrassingen komen te staan. Kijkt u voor meer info op: Loodgietersbedrijf Den Haag

https://www.anolso.nl/

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten