VL Wonen
Wonen in een appartement

Verschil passieve en actieve speakers

Verschil passieve en actieve speakers

Een nieuwe speaker kopen; voor welk model gaat u? Wat is een subwoofer? U zult ongetwijfeld veel vragen hebben. Om de keus te maken voor de juiste speaker is het belangrijk te weten wanneer u de speaker wilt gaan gebruiken, en voor welke gelegenheden. Zo is het voordeel van geluids installaties met passieve speakers dat ze de mogelijkheid bieden u helemaal in controle te houden van de muziek. De meeste DJ’s gebruiken dan ook alleen maar passieve luidsprekers, en ook door geluids technici worden ze volop gebruikt. Wel is het belangrijk dat u versterker en speaker goed bij elkaar passen. U kunt deze producten van verschillende merken, zoals van Power Dynamics aanschaffen. Een passieve speakerset is ook uit te bouwen door middel van extra subwoofers en randapparatuur. Hierdoor is het mogelijk om zeer professioneel geluid te krijgen!

Voor en nadelen

Aan zowel passieve als actieve speakers zitten natuurlijk voor en nadelen verbonden. Wat is het verschil tussen passieve en actieve speakers? Wanneer u het belangrijk vindt de speaker helemaal naar eigen sterkte in te kunnen stellen, en wat technisch bent aangelegd, dan is een passieve speaker kopen waarschijnlijk een goed idee. Bent u echter op zoek naar een zeer goede speaker die een ingebouwde versterker heeft en eenvoudig is om aan te sluiten? Kies dan voor een active speaker. Deze hebben namelijk al ingebouwde versterkers en zijn hierdoor ideaal afgestemd om het geluid door te geven. Ook zijn actieve speakers doorlusbaar, dit wil zeggen dat u ze eenvoudig aan elkaar kunt koppelen door middel van een kabel.

Meer voordelen van de actieve speaker

Een actieve speaker heeft dus een breed scala aan voordelen. Als u houdt van gemak dan is het zeker aan te raden te kiezen voor een actieve speaker. Zo hoeft u geen extra versterkers meer aan te schaffen om het geluid volledig naar zijn recht te laten komen. Daarnaast zijn actieve speakers doorlusbaar, en kunt u ze dus eenvoudig aan elkaar koppelen. Ook als u graag lage tonen volledig tot zijn uiting wilt laten komen is een actieve speaker een goede keus, aangevuld met een extra subwoofer.

https://audiogigant.nl/

Gerelateerde artikelen

3 redenen om trapmatten aan te schaffen

5 uitstekende redenen om voor een gietvloer te kiezen

Container opslag: wat wil je nog meer?

Je badkamer schoonmaken, de beste tips

Thuisfeestje? kies de juiste partyverhuur!

Muren isoleren