Verschil gebruikte- en nieuwe verpakkingsmachines

VL wonen

Een inpakkingsmachine kan zonder meer gerekend worden tot een productiemiddel. Bedrijven die handel drijven in goederen, moeten deze op een professionele manier aan hun klanten afleveren. Het netjes verpakken maakt deel uit van een professionele aanpak. Kleine hoeveelheden goederen kun je op een eenvoudige manier in een doos verpakken met de vrije hand. Maar indien er sprake is van grote hoeveelheden, moeten deze doorgaans in grote dozen verpakt worden. Het verpakken van grote dozen moet door een verpakkingsmachine gedaan worden. Een verpakkingsmachine moet dus regelmatig geserviced worden. Naarmate de jaren verstrijken neemt een verpakkingsmachine in kwaliteit af. Dit is in essentie het verschil tussen een gebruikte en nieuwe verpakmachine.

 

Gebruikte verpakkingsmachine

Een verpakmachine die een aantal jaren gebruikt is, zal zoals eerder aangegeven, in kwaliteit afnemen. Dit komt omdat onderdelen van een machine die verpakkingswerkzaamheden uitvoeren, onderhevig zijn aan slijtage. In dit proces moeten de versleten onderdelen vervangen worden. Het steeds vervangen brengt met zich mee dat zo een machine niet meer optimaal zal draaien. Het komt erop neer dat het onvermijdelijk is om een machine, die verpakkingswerkzaamheden uitvoert, te vervangen. Er bestaan verschillende soorten machines die verpakkingswerkzaamheden uitvoeren. De een nog moderner of geavanceerder dan de andere. Modernere machines moeten in de meeste gevallen regelmatig een software update ondergaan. Dit heeft te maken met vernieuwde en verbeterende technieken die zo een machine moet uitvoeren. Een ander aandachtspunt welke zeker ook belicht moet worden is de impact van het steeds verwisselen van de onderdelen. Het steeds demonteren en monteren zorgt ervoor dat er een lichte instabiele verhouding ontstaat. Daarom is het enorm belangrijk om uw machine door professionals te laten nakijken. Dit verkleind namelijk de kans op onvolkomenheden tijdens het onderhoudsproces. Dit alles vormt in wezen het grootste verschil tussen een gebruikte en een nieuwe machine.

 

Nieuwe verpakkingsmachine

Een nieuwe verpakmachine merkt u meteen op. U merkt het gelijk aan de kleur van de verschillende onderdelen en de staat waarin het verkeert. Een andere manier waaraan u het ook kunt merken is dat het super snel processen inzet. Een nieuwe verpakmachine komt ook compleet met de nieuwe softwares die nodig zijn om de machine optimaal te laten functioneren. Als alles technisch goed zit dan is het ook zo dat de onderdelen van een nieuwe machine niet snel zullen verslijten. Een nieuwe inpakkingsmachine is zeker een geweldige aanzet om de productie zonder opstoppingen te laten continueren. Moet er bijvoorbeeld een capaciteit van 100 dozen per dag worden verpakt, dan is een nieuwe verpakmachine zeker in staat om dat voor elkaar te krijgen. Een nieuwe inpakkingsmachine geeft u dus een gunstige en unieke mogelijkheid om uw productie op te schroeven. Het verschil tussen een nieuwe en oude inpakkingsmachine is dat een nieuwe inpakkingsmachine een veel hogere capaciteit kan bereiken. Dit heeft meer te maken het feit dat een nieuwe verpakmachine simpelweg vrij nieuw is. Het is nog nooit overbelast geweest en nog nooit aan gesleuteld. Maar een nieuwe inpakkingsmachine blijft niet voor altijd nieuw. Met de tijd verwordt het tot een oude inpakkingsmachine.

 

Tips voor een inpakkingsmachine

Zoals eerder aangegeven is er een wezenlijk verschil tussen een oude en nieuwe inpakkingsmachine. Als het nu gaat om horizontaalwikkelaars of andere typen inpakkingsmachines, naarmate de tijd zich ontwikkeld gaan ze minder presteren. Horizontaalwikkelaars dienen dus optimaal geserviced te worden. Op den duur zal het wel helemaal vervangen moeten worden. Bij Idépack kunt u terecht voor de service en aanschaf van uw inpakkingsmachine.

 

https://www.idepack.nl/

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten