Tips voor het repareren van je waterbed

VL wonen

Lekkage bij waterbedden komt niet vaak voor, maar kan wel veroorzaakt worden wanneer het bed in aanraking komt met een scherp voorwerp of slecht behandeld wordt. Het eerste dat u moet doen wanneer uw waterbed lekt, is om te kijken wat de oorzaak van de lekkage is. In dit artikel leest u acht handige stappen die u kunt volgen om uw waterbed te repareren. Heeft u een waterbed reparatie nodig? Dan kunt u gelijk de website van La Luna Waterbedden bezoeken.

1. Lokaliseer de lekkage

Controleer rondom het waterbed op vochtige plekken welke duiden op een lek. Dit doet u door het bed zo goed mogelijk af te drogen en daarna op het bed te drukken om te kijken waar het water wegstroomt. Wanneer u het lek gevonden hebt markeert u de locatie. Meestal zijn lekkages in waterbedden zeer klein, waardoor u niet het hele bed leeg hoeft te laten lopen om deze te repareren.

2. De reparatieset

Toen u het waterbed heeft aangeschaft, werd deze waarschijnlijk geleverd met een reparatieset. Als er een instructieboekje bij zit lees deze dan eerst door om goed te begrijpen hoe u zelf de reparatie kunt uitvoeren. Dit is heel belangrijk, omdat niet alle reparatiesets op dezelfde manier werken. Is er geen reparatieset aanwezig? Koop dan eentje bij de speciaalzaak. De fabrikant kan u adviseren over het aanschaffen van de juiste set.

3. Maak de lekkage schoon en droog

Leg de reparatieset klaar en maak eerst de plek rondom de lekkage schoon en droog. Probeer hierbij niet op het bed te drukken om te voorkomen dat er meer water uit het lek ontsnapt.

4. Lijmen

In de reparatieset zit meestal een vinyl- of lijmpleister, leg deze klaar. Breng eerst lijm aan rondom de lekkage of op de pleister. Ook bij deze stap dient u voorzichtig te zijn om geen druk uit te oefenen op het waterbed.

5. Pleister aanbrengen

Plaats de pleister zodat het lekgat precies in het midden van de pleister zit. Afhankelijk van de instructies van uw reparatieset, kan het zijn dat de lijm eerst een beetje moet drogen voordat de pleister wordt geplaatst. Strijk vervolgens de pleister glad zonder druk uit te oefenen.

6. De pleister laten drogen

Meestal duurt het minimaal twee uur voordat de lijm van de pleister helemaal droog is, tenzij anders vermeld staat in de instructies.

7. Het waterbed opnieuw vullen

Is er veel inhoud van het bed weggelopen? Vul dan het waterbed opnieuw.

8. Controleer op scherpe voorwerpen

Kijk rond het waterbed en in het beddengoed om te controleren of er geen scherpe voorwerpen verborgen liggen. Op deze manier voorkomt u een nieuwe lekkage.

Voor meer vragen, bezoek dan de website van La Luna Waterbedden of neem direct contact met ze op.

https://lalunawaterbedden.nl/

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten