Tips voor een verlicht en ruim (ogend) huis

VL wonen

Tips voor een verlicht en ruim (ogend) huis

Schipper Ede is een bedrijf dat zich specialiseert in producten zoals ramen, kozijnen en deuren. Wanneer je het gevoel hebt dat je huis erg donker oogt of je vind dat je huis wat smal lijkt, terwijl dit helemaal niet zo is, kan hier vaak een snelle oplossing voor zijn. Het installeren van een extra of groter raam bijvoorbeeld, zorgt al voor meer natuurlijk licht. Meer licht zorgt ervoor dat je huis of kamer ruimer oogt, waardoor je probleem opgelost is. In deze blog vind je producten waarmee je je huis kunt voorzien van natuurlijk licht.

Een schuifpui

Een schuifpui is een soort schuifdeur. Deze wordt geïnstalleerd tussen de binnenruimte en de buitenruimte van je huis. Je woning staat zo direct in verbinding met je tuin. De schuifpui neemt vaak een hele wand in beslag, waardoor je van een hele wand een schuifdeur maakt. Schuifdeuren zijn doorzichtig, een beetje zoals een raam, en zorgen er dus voor dat er bijna drie keer zoveel licht binnenkomt als dat er eerst binnenkwam. Tevens heb je door een schuifpui meer ruimte, omdat de deuren schuiven en niet open hoeven. Je huis oogt dus niet alleen ruimer, maar er is ook gewoon meer ruimte in je woning. Een schuifpui is dus een perfecte oplossing voor wat meer licht en ruimte in je huis.

Een vouwwand

Vouwwanden lijken erg op schuifpuien, maar toch zijn ze anders. Wanneer je een vouwwand hebt, kun je de hele wand openen, waardoor je tuin een soort verlenging is van je huis. En wanneer je de vouwwand dicht hebt en toch naar buiten wilt, kan dit ook. Een vouwwand bevat namelijk ook een deur, welke tegelijkertijd als wand dient als je de hele vouwwand wilt openen. Een vouwwand zorgt voor nog meer lichtinval dan bij een schuifpui en vooral in de zomer, wanneer je snel naar de tuin wilt, is een vouwwand erg handig. Nog een groot pluspunt van de vouwwand, is dat deze erg mooi past bij een serre. De serre is met een vouwwand niet afgesloten, maar dient als verlenging van de woning, waardoor alles goed bij elkaar aansluit.

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten