Bang & Olufsen BeoSound Stage, meer dan een soundbar

VL wonen

Moderne platte televisies bieden weinig ruimte voor luidsprekers. De geluidskwaliteit is dan ook doorgaans niet van hoge kwaliteit. En dat is natuurlijk jammer, als u een groot beeldscherm met uitstekende kleuren en resolutie heeft. Dan heeft u graag een geluid dat daar bij past. Daarom zijn fabrikanten met zogenoemde soundbars gekomen. Afhankelijk van of uw televisie is opgehangen of op een onderstel staat, kan een soundbar daaronder worden opgehangen of geplaatst.

Een soundbar is met name, maar niet uitsluitend, bedoeld om uw breedbeeldtelevisie te completeren met audio van hoge kwaliteit. Een soundbar is een luidsprekerbox, die qua ontwerp bij een platte televisie past. Dat betekent dat die ook relatief plat is, en niet hoog maar wel breed. Het is een vervanging van twee luidsprekerboxen. De luidsprekers in de soundbar zijn niet verticaal gepositioneerd, maar horizontaal. Om het stereo-effect te krijgen, moeten de luidsprekers wat uit elkaar staan. De hogetonenluidsprekers zijn voor het stereo-effect belangrijker dan de lagetonenluidspreker. Daarom zijn de eerstgenoemden extreem links en rechts in de bar geplaatst. De lagetonenluidspreker zijn het meest centraal gepositioneerd, en tussen die luidsprekers en de hogetonenluidsprekers bevinden zich de middentonenluidsprekers. De audioversterkers bevinden zich ook in de bar en het audiosignaal wordt middels een HDMI-kabel, ethernetaansluiting of draadloos ontvangen. U regelt de bar met een afstandsbediening. Dit is in het kort een beschrijving van een soundbar.

 

Bang & Olufsen BeoSound Stage

In dit artikel wordt in meer in detail ingegaan op de BeoSound Stage van Bang & Olufsen, een fabrikant die bekend staat om de vormgeving van zijn producten, naast de uitstekende technische kwaliteiten. Dat gaat ook op voor de Bang & Olufsen BeoSound Stage. Voor het ontwerp is een architectenbureau in de arm genomen. Er komt veel volume uit deze soundbar en het frequentiebereik is groot. Het komt met Dolby Atmos, een systeem dat een extra ruimtelijk effect aan het geluid geeft. Een ingebouwde equalizer kan met een app op uw smartphone worden geregeld. Een BeoSound Stage werkt naadloos met een LG CX Oled televisie, maar kan ook prima functioneren met televisies van andere merken. BeoSound Stage werkt met HMDI ARC, waardoor het aantal kabels kan worden beperkt. Een televisie dient dezelfde voorziening te hebben. De soundbar is ook prima los van een televisie te gebruiken. De BeoSound Stage komt namelijk met Chromecastm Apple Airplay 2 en Bluetooth-streaming. U kunt dus vanaf uw smartphone uw muziekkeuzes maken.

 

Woonasseccoires Amersfoort

Het bedrijf Morelisse is een dealer van Bang & Olufsen. Daar kunt u van een demo van een BeoSound Stage genieten, zowel qua geluid als van het uiterlijk ontwerp. U zoekt op het internet met woonasseccoires Amersfoort en u zult het bedrijf vinden. Morelisse biedt namelijk niet alleen B & O audioproducten, maar ook andere woonasseccoires om uw huis van binnen een bijzondere uitstraling te geven. U kunt beginnen met hun website te bekijken. Dus open Google en voer de woorden woonasseccoires Amersfoort in.

https://morelisse.nl/product/beosound-stage/

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Inhouds opgave

Gerelateerde berichten