Tips om je huis hondvriendelijk in te richten

VL wonen

Het zo hondvriendelijk inrichten van je huis hoeft helemaal niet zo moeilijk te zijn. Hieronder tref je allerlei tips die je kunt gebruiken zodat je samen met je hond zo prettig mogelijk kunt leven in huis.

Een hondvriendelijk huis

Leven met een hond in huis brengt veel plezier met zich mee, maar elk huisdier heeft een rustige plek nodig om zichzelf terug te kunnen trekken. Honden leven al langere tijd niet meer in een hondenhok, maar steeds vaker binnen in huis als trouwe gezelschapsdieren. Dit is ook een goede reden om je huis zo hondvriendelijk mogelijk in te richten. Dit kan op verschillende manieren.

Sluit een puppyverzekering af

Het afsluiten van een verzekering exclusief voor een hond is essentieel voor een hondvriendelijk huis. Dit is de beste manier om hoge kosten te voorkomen en op optimale wijze voor je huisdier te zorgen. Met een goede puppyverzekering betaal je lage premies en geniet je van hoge uitkeringen. Zo kan je samen met je hond in huis leven met een gerust gevoel. 

Check de veiligheid

Draag zorg voor de veiligheid van je huis door kabels en draden goed weg te werken zodat je hond er niet bij kan. Bewaar ook zaken zoals geneesmiddelen, kleingeld, chocola, kralen, giftige kamerplanten of schoonmaakmiddelen zo goed mogelijk om problemen te voorkomen.

Een goede vloer

De vloer is belangrijk als je een hond in huis hebt. Honden kunnen niet goed lopen op gladde vloeren waardoor het slim is om een kleed te plaatsen of te zorgen voor vloerbedekking met grip. Daarnaast moet de vloer makkelijk schoon te houden zijn en goed tegen het krassen van hondennagels te kunnen. Verder zijn honden dol op vloerverwarming en kan je tapijt beter vermijden in verband met extensief onderhoud

Naar binnen en naar buiten gaan

Heb je een achtertuin? Dan is het verstandig om een luikje te plaatsen zodat je hond zelfstandig naar binnen en buiten kan. Zo hoef je zelf de deur niet open en dicht te doen en kan de hond zichzelf uitlaten in de tuin. Plaats wel een mat bij de deur zodat je hond zich af kan drogen en om modderige of natte poten op je vloer te voorkomen. Zorg ook voor voldoende ruimte in huis zodat je hond zich vrij kan bewegen.

Een eigen plek voor de hond

Je hond heeft een eigen rustplek in huis nodig. Schaf een grote comfortabele mand of een mooi en modern hondenkussen aan en plaats deze op een plek in huis die alleen voor de hond bestemd is. Plaats daarnaast de voerbak van je hond op een vaste plaats in het huis. Zorg voor een voerbak met antislip aan de onderkant en plaats de bak op een standaard zodat deze wat hoger ligt om ongelukken te voorkomen.

Overweeg je het sluiten van een puppyverzekering? Kies voor een verzekering exclusief voor een hond door eerst offertes te vergelijken zodat je een goede deal scoort en je hond profiteert van een optimale zorg.

 

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten