Stijlvolle oplossingen voor je tuin omheinen

VL wonen

Of het nu gaat om een tuin in traditionele stijl of een eigentijds geïnspireerd ontwerp, het is belangrijk om een schuttingstijl te kiezen die jouw overkoepelende thema ondersteunt. Voor bepaalde tuinontwerpen kan bijvoorbeeld beplanting een belangrijke rol spelen bij het aanvullen van het ontwerp van de omheining. Ook wil je dat jouw schutting aansluit op de stijl van je woning en tuin. Wij geven je inspiratie over het vinden van dé schutting die bij je past. Met een reeks aan ideeën om jouw tuin stijlvol te omheinen.

Kies een neutrale omheining voor een vleugje kleur

Bestaat je tuin voornamelijk uit neutrale planten en natuurlijke buitenmeubels? Kies dan voor een neutraal hek met natuurlijke, massief houten afwerking die al je lichte decor binnen het omheinde gebied zal doen spreken. Veel mensen denken dat neutrale kleuren saai zijn, maar er zijn genoeg neutrale kleuren die je hele tuin kunnen opfleuren. Denk maar aan een zwarte houten schutting, om jouw tuin een strakke en elegante uitstraling te geven. 

Gemengde materialen

Een houten schutting hoeft niet alleen uit hout te bestaan. Je kunt het hout ook combineren met een ander materiaal, zoals beton. Het beton geeft een houten schutting een robuust karakter. Bovendien is beton erg stevig van zichzelf, waardoor een hout beton schutting extra sterk is.

Aangepaste panelen

Wil je meer privacy in je tuin creëren? Kies voor aangepaste panelen. Een hekwerk met geweven hout is een mooie manier om je tuin natuurlijk te omheinen, waarbij je extra privacy creëert.  Of wat dacht je van hardhouten panelen die dicht op elkaar worden gemonteerd. Het geeft niet enkel een moderne, luxueuze uitstraling, maar zorgt tevens dat er minder wind en geluid door de schutting komt. Je geniet hiermee optimaal van de rust in je tuin.

Gebruik horizontale schuttingen in kleine tuinen

Een veelgebruikte techniek die gebruikt wordt door ervaren tuinarchitecten of omheiningsaannemers om kleinere tuinen ruimer te laten lijken, is het gebruik van horizontale lijnen in hun ontwerpconcepten, om de ruimte te verlengen en langer/groter te laten lijken. 

Er zijn oneindig veel mogelijkheden als het gaat om een schutting laten plaatsen. Schuttingen kunnen privacy, veiligheid en een goed uiterlijk bieden. Bovendien bieden ze een veilige ruimte voor jouw gezin en huisdieren om vrij rond te rennen. Er zijn verschillende soorten schuttingen en elk heeft unieke eigenschappen die het overwegen waard zijn. Voordat je degene kiest die bij je past, moet je natuurlijk wat onderzoek doen. Gelukkig zijn er veel stijlvolle oplossingen, waardoor je een stijlvolle schutting weet te vinden.

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten