Signalen dat u een nieuwe bureaustoel nodig heeft

Werkt u achter een bureau? Dan is de bureaustoel de stoel waar u de meeste uren van de dag op doorbrengt. Logisch natuurlijk dat deze dan goed moet zijn. Een bureaustoel moet aan verschillende eisen voldoen. Binnen een bedrijf wordt vaak voor één model gekozen, maar thuis heb je meer keuze. Bureaustoelen gaan vaak jaren mee, maar wanneer wordt het nu eigenlijk tijd om zo’n stoel te vervangen? Wij beschrijven hieronder de verschillende signalen die u aangeven dat het tijd is voor een nieuwe bureaustoel.

Pijn in uw rug en nek

Merkt u dat u klachten krijgt aan de rug en nek? Dan kan dat zomaar door u verouderde bureaustoel kunnen komen. Check voor u een nieuwe aanschaft eerst of het niet aan de instellingen ligt. Vaak kunt u een bureaustoel op verschillende punten verstellen. Het belangrijkst is de hoogte, uw benen moeten zich 90 graden buigen en dan weet u dat u goed zit. Staan de instellingen goed, maar heeft u toch last of kunt u te weinig verstellen aan uw huidige stoel? Ga dan op zoek naar een andere en let op specifieke opties voor het verstellen van de rugleuning van de stoel.

Uw stoel is versleten

Zakt de stoel automatisch naar beneden, komen de armleuningen niet meer omhoog, staat de stoel niet stabiel of is het zitkussen doorgezakt? Dan bent u zeker weten toe aan een nieuwe bureaustoel. Dit zijn allemaal zichtbare en voelbare kenmerken van een versleten stoel, wat natuurlijk niet bevorderlijk is voor de houding en uiteindelijk ook klachten kan veroorzaken. Voor u een nieuwe aanschaft is het goed te kijken naar welke dingen u fijn en welke dingen u niet fijn vond aan deze bureaustoel, dan kunt u dit meenemen in uw overweging in de aankoop van een nieuwe stoel.

Schouderklachten

Heeft u specifiek pijn aan de schouders? Dan zou het zomaar kunnen dat uw huidige bureaustoel te klein is voor uw lichaam. Niet alle stoelen zijn geschikt voor alle personen. Kijk dus eens naar de verhoudingen van uw lichaam en de bureaustoel en laat een ander eens kijken hoever u bijvoorbeeld boven de rugleuning uitsteekt en of het volledige zitkussen wel ondersteuning biedt aan uw lichaam.

De stoel mist opties

Hoe moderner de stoel, hoe meer opties. Wegens de arbo-wetgeving, die duidelijk maakt hoe belangrijk goed zitten is, zijn er steeds meer bureaustoelen op de markt gekomen. Er zijn een heleboel bureaustoelen beschikbaar met heel veel opties. Is uw bureaustoel oud, dan kan het best zo zijn dat je deze alleen in hoogte kunt verstellen. Zo kun je de stoel niet optimaal aanpassen aan jouw lichaam en mocht je klachten krijgen, dan is het wellicht tijd voor het aanschaffen van een nieuwe bureaustoel.

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten