Schade herstellen aan je meubels

VL wonen

Wanneer je meubelstukken in huis hebt staan die al jaren oud zijn of heel intensief worden gebruikt, kan het gebeuren dat de stof dunner wordt en er scheuren in komen. Maar ook tijdens het verschuiven of verplaatsen van meubels kan dit gebeuren, net als wanneer er dieren tegenaan krabben. Dit is ontzettend jammer, maar is geen reden om het meubelstuk direct weg te doen.

Schade herstel meubelstoffen kan in de meeste gevallen gewoon gedaan worden. Westenberg, meubelstoffeerder breda, kan dit eenvoudig voor je regelen.

Klassiek of modern stofferen

Bij Westenberg kun je kiezen voor klassiek of modern stofferen. Dit is een belangrijke keuze want een echte klassieke rookstoel wil je natuurlijk niet in een modern jasje laten stofferen. Bij het klassiek stofferen wordt eerste de oude stof verwijderd en wordt er gekeken naar de onderstoffering en de romp. Is dit in slechte staat, dan wordt de romp van jouw meubelstuk helemaal opnieuw gestoffeerd op de traditionele manier. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de oorspronkelijke materialen.

Bij een modern meubelstuk wordt er altijd gekeken naar het merk. Het meubelstuk wordt vervolgens zo origineel mogelijk hersteld. Dit kan gedaan worden omdat Westenberg met dezelfde stoffen en leder leveranciers werken als het merk zelf.

Verzorging is belangrijk

De juiste verzorging is voor een meubelstuk erg belangrijk, ongeacht het type, merk en welk stof erop zit. Zeker wanneer het meubelstuk dagelijks wordt gebruikt is een regelmatig onderhoud nodig. Dit houdt in dat stof en vlekken verwijderd zullen moeten worden om zo de levensduur van je meubel te verlengen. Het beste doe je dit dan ook door je meubelstuk eens in de week te stofzuigen, ook in de kieren en vouwen. Daarna kun je de meubels afnemen met een vochtige doek. Een vlek haal je altijd direct weg, om te voorkomen dat het in het stof trekt.

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten