Richt je woonkamer warm en minimalistisch in!

Hou jij van strakke, eenvoudige omgevingen en kun je niet goed tegen rommel en chaos? Dan zal een minimalistische inrichting waarschijnlijk dé perfecte manier zijn om de woonkamer van jouw dromen te creëren. Zoals de naam al zegt, ga je bij deze sfeer voor een minimale opvulling van de ruimte. Je gebruikt nauwelijks accessoires en onnodige frutseltjes, maar kiest in plaats daarvan voor enkele functionele en mooie meubelstukken om als blikvangers te functioneren. Denk bijvoorbeeld aan een lichte, strakke bank of een stevige, industriele eettafel. Hieronder leggen we je precies uit hoe je een geslaagd minimalistisch interieur creëert.

 

Voordelen van een minimalistisch interieur

Minimalistische interieurs zijn niet alleen zo populair omdat veel mensen het rustgevend vinden om hun woonkamer strak en leeg te houden. Het heeft ook allerlei praktische voordelen! Eén daarvan is dat je woonkamer vaak een stuk groter lijkt als je het met de inrichting niet overdrijft. Wanneer je maar een paar meubels hebt staan, blijft er immers veel meer lege ruimte over. Bovendien is een minimalistisch interieur veel makkelijker schoon te maken. Een strakke eiken tafel afnemen gaat immers een stuk sneller dan hele planken vol prullaria afstoffen.

 

Kleuren in een minimalistisch interieur

Het eerste waar je bij een minimalistische inrichting naar moet kijken, is het kleurenschema waar je voor kiest. De hoofdkleuren zijn in de regel neutraal: zachte tinten als lichtgrijs, taupe en natuurlijk wit doen het altijd goed. Materialen als glas en metaal passen daar uitstekend in. Je brengt dit tot uiting door voor moderne meubels te kiezen, zoals een mooie industriele tafel met metalen onderstel. Kijk bijvoorbeeld eens naar de Newcaste tafel, de Dublin of de Brighton industriële tafel. Wil je toch iets meer warmte in de kamer, dan zijn de kleuren daar ook behulpzaam bij. Kies bijvoorbeeld voor iets warmere grijs- en bruintinten.

 

Maak strenge keuzes

Niet alleen de kleuren definiëren een minimalistisch interieur. Ook vooral het lage aantal accessoires is van belang. Begin met de essentiële meubels: een bank, een bijzettafel, een eiken boomstamtafel, een kast en bijbehorende designstoelen. Kies zorgvuldig, zodat deze meubels zelf al als blikvangers en sfeerzetters kunnen fungeren. Industriele tafels zijn hier erg geschikt voor, met hun strakke, maar creatieve ontwerp. Pas wanneer je de basics hebt staan, kun je kleinere elementen toe gaan voegen. Hou dan echter nog steeds de wanden en vloer zo leeg mogelijk, en zorg dat zichtbare cd’s, boeken, dvd’s en andere kleinigheden buiten zicht liggen.

 

Een warme en rustige sfeer

Ben je bang dat je minimalistische kamer koud en onpersoonlijk aan gaat voelen? Ga er dan niet meteen allerlei accessoires bij zetten! Speel liever wat met de kleuren, of combineer de minimalistische stijl met een meer landelijke uitstraling door warmere, houten meubels neer te zetten. Een eiken tafel doet het dan bijvoorbeeld goed: het hout zorgt voor een knusse sfeer, maar het stevige en robuuste ontwerp doorbreekt de minimalistische sfeer niet. Ook kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om een mooie open haard in de kamer in te laten bouwen. Met een knapperend haardvuur of sfeervolle design verlichting voelt de ruimte direct vriendelijk en vertrouwd aan!

 

Een minimalistisch eetkeuken

Ook keukens kunnen natuurlijk minimalistisch ingericht worden, door een modern kleurenschema en stijlvolle apparaten en accessoires te gebruiken. Maar je kunt de verschillende ruimtes ook combineren en voor één grote woonkeuken gaan! In zo’n ruimte functioneert een grote eettafel vaak als multifunctionele blikvanger: je kunt er werken, eten en lange gesprekken met vrienden en familie voeren! In een rustgevende, strak ingerichte ruimte zul je je heerlijk kunnen ontspannen.

 

Foto: Stripesandwalls.nl

 

https://www.tafels99.nl

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten