Renovatie bij woningverkoop

VL wonen

Het gebeurt natuurlijk vaak; mensen die een huis kopen en deze vervolgens opknappen en doorverkopen met winst. Het brengt een groot risico met zich mee om dit te doen aangezien je het voor elkaar moet krijgen om de aankoopprijs en de verbouwingskosten terug te verdienen met de verkoopprijs. Renovatie bij woningverkoop is in zijn algemeenheid wel gunstig, maar het heeft ook zo zijn minpunten. Wij hebben de dingen waar je op moet letten in deze situatie op een rijtje gezet:

Denk goed na over je keuzes 

Denk bij elke investering die je maakt goed na of het je geld waard is. Je moet constant blijven afwegen of de kosten opwegen tegen de waarde die je eruit kunt halen. Hoogstnoodzakelijke verbouwingen zoals een badkamer of keuken vaak, geven bijvoorbeeld een hoge meerwaarde aan je huis. Kijk hiernaar voordat je te veel investeert in onnodige details. Zorg er vervolgens voor dat je wat je verbouwt, neutraal houdt, felle kleuren kunnen eventuele kopers afschrikken bij het verkopen eigen huis.

Denk goed na over wat je gaat verbouwen

Dit is een hele belangrijke. Je kijkt als woningeigenaar vaak anders naar je eigen woning dan de buitenstaander. Je raakt langzaamaan gewend aan alle ‘gebreken’ en/of ongemakken en kunt zo vaak niet meer goed oordelen over de staat van de woning en/of wat er het beste veranderd kan worden. Vraag hierom om de mening van vrienden, kennissen en familie. Je krijgt zo een beter beeld over je woning.

Let op je budget

Vaak denkt men klaar te zijn met de verbouwingskosten van een renovatie. Dit is helaas niet het geval. Denk er dus aan budget vrij te houden voor eventuele kostenposten zoals; een notaris, makelaar, verzekeringen, overdrachtsbelasting etc.

Let op de details

Naast grote verbouwingen maken de details ook zeker een groot verschil in woningwaarde en bezichtigingen. Zit een volledige renovatie er niet in, of is deze simpelweg niet nodig, kijk dan naar de details in het huis. Potentiele kopers hebben al een stuk meer interesse als de muren netjes geverfd zijn, er geen behang los zit of als het simpelweg rommelig is. Zorg dus dat je oog houdt voor de kleine details in het huis en knap deze op, het zal wonderen doen.

 

Aangezien de woningmarkt op dit moment op springen staat, is het een erg goede zet om je huis op te knappen en huis verkopen. Je kunt rekenen op een goede winst!

https://www.economy.nl

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten