VL Wonen
Wonen in een appartement

Rechten bij het delen van een woning in Amsterdam

VL wonen

Ga je een woning delen in Amsterdam? Het is belangrijk om vooraf goed te kijken wat je rechten en plichten zijn. Zo voorkom je vervelende acties achteraf en kan je lekker blijven wonen in de mooie stad. Het is namelijk al lastig genoeg om überhaupt een woning te vinden in onze hoofdstad! Wil je meer informatie over je rechten? Lees dan deze blog!

 

Woning delen Amsterdam

Sinds 1 januari 2020 zijn er voor heel Nederland nieuwe regels toegevoegd voor het delen van een woning. Sinds 2017 is het nodig om een vergunning  te hebben wanneer je met iemand samenwoont waarmee je geen huishouden vormt en geen sprake is van inwoning. De verhuurder dient deze vergunning dan tijdig aan te vragen. Wanneer je deze regel niet handhaaft, kan de gemeente een boete opleggen. Om deze vergunning te krijgen moet de woning voldoen aan de volgende eisen:

–          Voldoen aan geluidseisen;

–          Brandveilig zijn;

–          Een gemeenschappelijke woonkamer hebben van minimaal 11m2. Deze ruimte moet minimaal 3 meter breed zijn;

–          Bij aanvragen na 31 maart 2020 moeten de bewoners allemaal een individueel contract hebben voor de gehuurde ruimte.

 

Huurrecht advocaat Amsterdam

Huurrecht is constant in ontwikkeling. Vooral in grote steden zoals Amsterdam waarbij het lastig is om een huis te vinden. Zo is het nu voor de verhuurder mogelijk om niet direct een onbepaalde tijd contract te geven aan de huurder. Waardoor de markt nog onzekerder is geworden. Hielkema & Co staat je graag bij wanneer je de rechten niet helemaal meer door hebt. Hielkema & co is in januari 2015 ontstaan uit de door Huib Hielkema in 25 jaar opgebouwde vastgoedpraktijk bij Unger Hielkema advocaten. Behalve partners Huib Hielkema en Alex Lijkwan bestaat Hielkema & co uit advocaten Elsje de Bie, Suzanne Faber, Maaike Boomsma, Rob Nederveen en Jim Frielink.

 

 

https://www.hielkemaco.nl/