Printpapier is veelzijdiger dan je denkt

Ondanks dat tegenwoordig steeds meer digitaal gaat, hebben de meeste mensen nog wel standaard een stapel printpapier in huis. Handig natuurlijk om even snel een ticket of routekaart uit te printen, maar je kunt meer met dit papier dan je denkt! De standaard witte A4’tjes zijn ook te gebruiken als basis voor eindeloos veel creatieve projecten. In dit blog delen wij onze favoriete tips met je!

Ga aan de slag met kleurplaten

Als je kleine kinderen hebt, heb je deze tip misschien al ontdekt. Op veel verschillende websites, zoals www.kleurplaten.nl, vind je kleurplaten die je gratis kunt downloaden en printen. Ideaal voor kinderen die graag creatief bezig zijn! Niet alleen kunnen zij zich uitleven met kleurpotloden, je kunt ze ook eens aan de slag laten gaan met vingerverf of viltstiften. Om ervoor te zorgen dat de inkt of verf niet doordrukt op de tafel, kun je de kleurplaten het beste afdrukken op iets dikker papier. Standaard printpapier is 80 grams papier, maar de meeste printers kunnen een papiergewicht tot 120 gr/m² aan. Een andere oplossing is om een groter vel papier te pakken, bijvoorbeeld A3 formaat, en deze onder het kunstwerk van je kind te leggen. Het eindresultaat hang je natuurlijk op de koelkast!

Vouw de leukste creaties

Voor veel andere creatieve doeleinden, is 80 grams A4 papier juist wel zeer geschikt. Wat dacht je van het vouwen van papieren vliegtuigjes? Lichter papier is hiervoor ideaal, omdat een lichtgewicht vliegtuig langer door de lucht zweeft! Ook leent dit dunnere papier zichzelf heel goed voor het vouwen van bootjes, happertjes of andere origami-figuren. Deze kunnen daarna natuurlijk prachtig versierd worden.

Gekleurd kopieerpapier

Bij kopieerpapier denk je misschien aan witte A4’tjes, maar printpapier is in alle kleuren van de regenboog verkrijgbaar. Een document dat geprint is op gekleurd papier is niet alleen een echte blikvanger, maar laat je document ook meer spreken. Wat dacht je van goudgeel, lila of fel oranje? Gekleurd papier leent zich natuurlijk ook perfect voor verschillende creatieve projecten, zoals papieren bloemen, gekleurde windmolentjes of mozaïek-kunstwerkjes.

Zelf foto’s afdrukken

Naast het opfleuren van iedere ruimte in huis met zelfgemaakte kunstwerken, kun je hier jouw favoriete vakantie- en familiefoto’s aan toevoegen. Deze print je het beste op speciaal daarvoor gemaakt fotopapier. Dit papier heeft een speciale coating, waardoor kleuren beter op het papier gedrukt worden en langer mooi blijven. Let erop dat je de instellingen van je printer op ‘fotopapier’ zet, zodat je de mooiste resultaten krijgt.

Ben je geïnspireerd en heb je zin om aan de slag te gaan? Kopieerpapier is vaak het goedkoper wanneer je het in grotere verpakkingen tegelijk koopt. Hierdoor weet je meteen zeker dat je niet zonder komt te zitten, handig!

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten