Plissé gordijnen, net even anders

VL wonen

Ben je voor je nieuwe huis, appartement of bestaande woning op zoek naar raamdecoratie dat net iets meer biedt dan standaard vitrage of gordijnen? Wil je iets dat makkelijk te bedienen is, er chic en modern uitziet en je extra regelmogelijkheden geeft om te spelen met lichtinval in je woning? Dan zou een plisse gordijn wel eens een uitkomst kunnen zijn. Zeker nu je ze gemakkelijk online kunt bestellen, in diverse kleuren en geheel op maat voor je gemaakt.

 

Plissé gordijnen – de eigenschappen

Je zou ze kunnen verwarren met rolgordijnen, maar er zijn duidelijke verschillen. De stof van een plisse gordijn zit immers niet opgerold, maar opgevouwen in horizontale en geplooide banden. Vaak is de stof aan de buitenkant net even anders dan aan de binnenkant. Aan de buitenkant is de stof vaak licht van kleur en zonwerend, aan de binnenkant verduisterend en donker. Je kunt kiezen voor transparante, semi-transparante of juist verduisterende plissé gordijnen.

Plisse gordijnen zijn voorzien van een onderlijst en bovenlijst. In veel gevallen hang je de gordijnen op aan de bovenlijst en als je de lichtinval wilt reguleren, trek je via het bedieningstouw de onderlijst naar beneden, zodat de geplooide stof zich uitvouwt. Dit Top-Down systeem wordt het meest toegepast. Kies je echter voor een Top Down- Bottom Up systeem, dan kun je zowel de onderlijst als de bovenlijst bewegen. Je kunt dan bijvoorbeeld je plisse gordijn halverwege je raam hangen. Hier zou je voor kunnen kiezen als je wel voldoende lichtinval wilt hebben, maar geen inkijk. Plaats je gordijnen halverwege je raam op ooghoogte en je privacy komt niet in het geding.

 

Plissé gordijnen online uitzoeken

Creon Raamdecoratie is een online leverancier van plissé gordijnen, jaloezieën en rolgordijnen. De prijzen van Creon zijn volledig transparant. Welke optie je ook kiest, je ziet meteen wat het je gaat kosten. Creon biedt je maatwerk in verschillende kleuren; je hoeft alleen de exacte maten door te geven, die ze duidelijk op hun website per product aangeven. Je plisse gordijn wordt in Nederland vervaardigd en snel geleverd. Mocht je geïnteresseerd zijn, maar toch nog vragen of onduidelijkheden hebben, dan is het goed om te weten dat ze niet alleen produceren en leveren, maar je ook graag goede adviezen willen geven. En ben je niet zeker of een kleur wel past binnen je interieur? je vraagt eenvoudig een kleurenstaal aan, die verrekend wordt met je uiteindelijke bestelling.

https://www.creon-raamdecoratie.nl/plisse-gordijn.html

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten